ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Контрол на на лошия холестерол – това е ключът към успеха в борбата срещу рака

Ежедневният прием на статини ограничава вероятността да умрен от онкологично заболяване

 

статини
Контрол на на лошия холестерол – това е ключът към успеха в борбата срещу рака

Статините, които намаляват нивото на лошия холестерол в организма, могат значително да намалят и риска от рак, съобщава The Telegraph . Според проучване, обхванало почти 150 000 души, статините увеличават вероятността за оцеляване от смъртоносната болест. Като цяло, сред онези хора, които са приемали статини, показателите за рак на гърдата, дебелото черво, простатата и яйчниците са най-малко с 40% по-ниски от останалите. А за някои редки видове рак ставката е 55%.

Смъртността от рак е намалена с една пета. По същество, ефикасността на статините може да се сравни с химиотерапия. За съжаление, статините не могат да предпазват от рак. Но след проучването стана ясно, че ежедневния прием на статини инхибира развитието на заболяването. Механизмите на въздействие на статините върху рака, учените не могат да обяснят напълно. Но е известно, че лошия холестерол храни тумора.

В продължение на 15 години експертите са наблюдавали 146 000 жени на възраст 50-79 години. Резултатът е, че общата смъртност от рак е намаляла с 20% сред хората, приемащи статини всеки ден. В групата с рак на дебелото черво се отбелязва спад с 43% , в групата с рак на гърдата – 40%, докато в групата с рак на костите спадът е 55%.

Друго проучване е било проведено от Rutgers Cancer Institute. Неговият персонал анализирал смъртността сред 20 000 мъже с рак на простатата. Там ежедневният прием на статини е свалил смъртността от този вид рак с 40%. Ето защо е важно човек да упражнява ежедневен контрол над нивата на лошия холестерол, който се оказа смъртоносен не само чрез пораженията, които нанася на сърдечно-съдовата система.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *