ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Направи си сам тези 3 рецепти!

Нямате време или възможност да отскочите до близкия магазин. Или пък просто искате да експериментирате с нещо, направено у дома. Предлагаме ви 3 изпитани „рецепти“ за ситуации, с които всеки се е сблъсквал.

doma6en sapunДомашен сапун с ароматни билки

За целта имате нужда от безцветен глицеринов сапун, восъчна хартия, кокосово масло и добавки по ваше желание. Нарежете глицериновото блокче на малки парченца и ги разтопете на водна баня. Застелете плътно дъното на малка кутийка с восъчната хартия и я намажете добре с кокосовото масло. След това имате два варианта. В единия случай може към разтопената смес да добавите ситно нарязани ароматни билки по ваш избор и да излеете сместа в калъпа. В другия – сипете от глицериновата течност във формата, но само до половината. После поставете по-едри съставки (например стръкчета цветя) и долейте. Не бързайте да вадите сапуна от кутийката. Първо изчакайте да се стегне и охлади, след което пъхнете на студено за известно време.

Експресен крем за ръце

Свършили сте крема за ръце, а спешно имате нужда от омекотяващо средство? Предлагаме ви една бърза домашна рецепта, с която да спасите положението. Смесете зехтин и ябълков оцет в еднакви количества и разбъркайте. Кремът е готов.

Тониран крем за лице

Няма нищо по-просто от това. Достатъчно е да добавите малко фон дьо тен към дневния си крем, да разбъркате добре сместа и… готово. За да сте сигурни, че полученият микс няма да провокира кожата ви, използвайте фон дьо тен и крем на една и съща марка. Така съставките им ще бъдат максимално близки. Освен това не забърквайте цялото количество, а отделете по малко от двете в трето бурканче, което се затваря плътно. Така, ако сместа не се приеме добре от кожата ви, няма да съжалявате за похабените продукти. Но ако се възприеме, ще имате тониран крем, на който между другото може да променяте нюанса според загара на кожата си.

Страхотна рецепта за мехлем от невен!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *