ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

КСИЗАЛ / XYZAL

Съдържа левоцетиризинов дихидрохлорид, микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, силициев диоксид, магнезиев стеарат, хипромелоза, титанов диоксид, макрогол 400

Предназначение

Ксизал помага при алергичен ринит
Ксизал помага при алергичен ринит

КСИЗАЛ е лекарствен продукт под формата на таблетки, препоръчвани при алергии – алергичен ринит и уртикарии – копривна треска.

Как се приема

Приемът на този медикамент е по лекарско предписание. Дозата и продължителността на лечението се определят от характеристиките на заболяването, възрастта и общото здравословно състояние на пациента.
Обичайната доза за възрастни и деца над 6 години е една таблетка дневно. Лечението на деца става след индивидуално преизчисляване на дозата в зависимост от теглото. При пациенти с бъбречни или бъбречно-чернодробни проблеми се прилагат редуцирани дози.

Таблетките се поглъщат с вода, без да се стриват или дъвчат. Приемът не зависи от храненията.
При неволно предозиране е възможно пациентът да почувства умора и сънливост. Децата реагират в подобна ситуация с превъзбуда, след което състоянието им преминава в сънливост и замайване.

Възможни нежелани ефекти

Най-често страничните ефекти от приема на КСИЗАЛ са сънливост, главоболие, пресъхване на устата. По-рядко се съобщава за болки в корема, умора и изтощение.

Регистрирани са отделни прояви на обострена свръхчувствителност с прояви от рода на задух, сърбеж и обриви, включително уртикарии, отоци, замайване и припадъци. Докладвано е за подуване на езика и гърлото, затруднено преглъщане, невъзможност да се поеме дъх, стягане в гърдите, тремор и хриптене. Допустим е срив на кръвното налягане и колапс. Тежките алергични реакции са животозастрашаващи, затова при подобни симптоми се търси медицинска помощ по най-бързия начин.

Възможни са също състояния с нарушено отделяне на урина, влошени чернодробни функции, зрителни нарушения и влошена координация, при продължителен прием – увеличаване на теглото.

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът не бива да се прилага при свръхчувствителност към някои от съставките.

Не е подходящ за деца под 6-годишна възраст.

Не се препоръчва за пациенти с бъбречни заболявания. При проблеми с освобождаването на пикочния мехур и заболявания на простатата приемът се обсъжда с лекуващия индивидуално.

Бременни и кърмачки могат да приемат медикамента само с лекарско разрешение. Възможно е този медикамент да бъде квалифициран като неподходящ в конкретен случай.

КСИЗАЛ не бива да се приема едновременно с алкохол.

Не шофирайте, ако лечението с КСИЗАЛ ви прави сънливи или се отразява на концентрацията и вниманието ви, ако причинява замайване или други нарушения на нормалната кондиция.

Взаимодействие с други медикаменти

Възможните взаимодействиа на КСИЗАЛ с други лекарства се обсъждат конкретно с лекуващия и се изготвя безопасен индивидуален план за терапия.

Усреднена цена в аптеките – 21 лв за опаковка от 20 таблетки х 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *