Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Искате ли да се предпазите от рак? Правете редовно ето тези упражнения!

Според лекарите може да се предпазите от рак, ако редовно правите ето тези упражнения

упражнения

Упражнения срещу рак на ендометриума

През последните две десетилетия лекарите открили, че жените все по-рядко боледуват от този вид рак. Това най-вече се дължи на ниската телесна маса, както и на честите раздвижвания, които жените са включили в своя режим. Днес рискът жена да се разболее от рак на ендометриума спада с 20-40%. Чрез гимнастика се влияе върху нивото на хормона естроген.

Най-добре в случая се отразяват коремните преси и клековете. Достатъчно е сутрин да правите от 5 до 10 коремни преси.

Рак на дебелото черво

И тук лекарите са стигнали до извода, че не толкова малкото килограми, колкото редовните упражнения и начина хранене е идеалната комбинация за превенция.

Доскоро имаше разногласия сред учените дали тренировките са полезни срещу рак на простатата. Едно ново изследване на университета в Западна Вирджиния доказа, че са. Според него те водят до цялостно подобряване на начина на живот, а това от своя страна повишава и преживяемостта.

Рак на гърдата

Широко известно е, че фамилната предразположеност и факторите от околната среда имат най-важна роля при активирането на тумора. Но за тренировките е установено, че забавят темпа на болестта и даже я предотвратяват. През 2011 г. е изчислено с колко – средно с 25% при физически активните жени в сравнение с водещите застоял живот. Дори жени с мутация на опасния ген BRCA-1 забавят появата на болестта чрез повече тренировки.

Рак на белия дроб

Колкото по-често тичате, ходите или правите упражнения, толкова по-голям ще е капацитета на белия дроб. Лекарите препоръчват да се въздържате от плуването като начин на раздвижване, ако имате фамилна обремененост за рак на белия дроб.

Най-смъртоносният рак е често срещан при пушачите, затова те задължително трябва да зарежат вредния навик.

Рак на матката

Дори съвсем умерена физическа дейност като къщната работа и градинарството намаляват риска от т.нар. гинекологични видове рак, сред които и рака на матката. И обратно -заседяването повишава риска.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *