Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Високите токчета разболяват!

Хубаво е от време на време жените да носят обувки на висок ток, но това не бива да става навик

високи токчета Ако носите обувки с висок ток по цял ден, рискувате сериозно да увредите на здравето си. Специалистите смятат за високи всички обувки, чиято подметка е по-висока от 5 сантиметра. В това число влизат и обувките на платформа.

Колко вредни за здравето са високите токчета? Преценете сами!

Изследване, проведено в Университета на Алабама установи, че през последното десетилетие честотата на наранявания поради носенето на високи обувки се е удвоила. Учените съветват да подбират внимателно обувките в зависимост от ситуацията. Според тях, не всички жени са наясно с рисковете, които носят обувките на висок ток.

Експертите изследвали данни за наранявания, свързани с високите токчета, за периода между 2002 и 2012 година. Общо за този период от време е имало 123 355 такива наранявания. Най-много са през 2011 г. (повече от 19 000 ранени). Такива увреждания често са получили хората на възраст 20-29 години. Те бяха последвани от 30-39-годишните. Повече от 80% са били с наранен глезен или крак, и малко по-малко от 20% – травма на коляното, гръбначния стълб, раменете, главата и шията. Повече от 50% са с разтегнати сухожилия, а 19% са счупили краката си.

И тук не става въпрос само за травми, а за сериозни заболявания, които обувките на висок ток причиняват. Високите токчета често са неудобни в долната част на крака, глезена и стъпалото. Дългосрочното носене на такива обувки променя невромеханиката на крака. В допълнение, мускулите и сухожилията и пищяла получават твърде голямо натоварване. Всичко това може да доведе до проблеми с опорно-двигателния апарат по-късно в живота.

С течение на времето, носенето на високи токчета могат да скъсят мускулите в прасците и по гърба си, което води до болка и мускулни спазми. Много жени, които носят високи токчета, често страдат от скъсяване на ахилесовото сухожилие, тъй като петата е насочена прекалено нагоре.

Не позволявайте на вашето чувство за стил да парализира способността ви да стоите или да стъпвате без болка. Избирайте внимателно обувките, с които сте ежедневно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *