Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Билкар препоръчва това растение при миома и мастопатия

Билкар препоръчва това растение при миома и мастопатия

По-долу ще се учудите как това растение наистина помага при миома и мастопатия

Много хора от Пазарджик познават д-р Васил Чардаклиев. Знаят го не само, защото е внук на Васил Тодоров Чардаклиев – първи братовчед на Васил Левски и е съхранил свои спомени за своя род. Знаят го и не само като добър ветеринарен лекар, на мнозина е известен и с трайните си интереси към нашите лечебни растения. Ето и неговият разказ за една билка с изключителни качества, която той е започнал да отглежда в опитното поле на Окръжната станция на младите агробиолози в Пазарджик. По негова инициатива растението се проучва и в Биологическия факултет на СУ „Климент Охридски“. По представени образци ботаниците са го определили – става дума за растението Черновръх (котешка стъпка) от семейство Устоцветни. Ако се докажат опитите от доктор Чардаклиев качества на това биле, нашата фитотерапия ще се сдобие с един ценен помощник в опазването на човешкото здраве.

Преди Освобождението растението е било известно като билка в рода на Васил Левски.

От 1888 година по време на войната е предложена от дядото на Васил Тодоров Чардаклиев масово за лечение на рани. Това прави впечатление и на руските лекари. А. Аксониевич дава превъзходен атестат за лечебната му дейност. След освобождението на България дядо му завършва училище и е назначен в Първостепенна болница в Русе. Там той се проявява като първия фитотерапевт в България.

Билката котешка стъпка
Билката котешка стъпка

Преди употребата билката се нарязва на ситно, очуква се в хаванче или се смила в кафемелачка. Използва се под форма на запарка – 1 пълна чаена лъжичка се изсипва в 400 гр вряща вода. След два часа се прецежда. Изпива се на 3 пъти за един ден, 15 мин. преди хранене.

Продължителността и начинът на приложението й зависи от заболяването. Употребява се за: -лечение на бемки,

– брадавици, кокоши тръни, мазоли, рани, масови абцеси,

– паркенсонова болест.

– изчиства артериалните плаки и смущения в кръвоносната система,

– миоми на матката

– мастопатии на млечната жлеза, фиброми, аденоми,

– нощно напикаване при децата,

– ускоряла оздравяването на кожните заболявания, екземи и други.

При по-продължително използване разрушава и камъните в бъбреците и отделителната система. При заболяване на простата се употребява в продължение на 6 месеца, след това сe редува със запарка от черен бъз за още 6 месеца и за 2 години се получава пълно оздравяване на жлезата и при най-тежките случаи.

Лечебното растение действа ободряващо, спомага за обмяната на веществата и изхвърляне на конци при следоперационни усложнения. При доказано раково заболяване забавя развитието на болестта за различен период от време.

Употребата на билката е противопоказна при инфарктни състояния. Не се препоръчва и на деца под 7-годишна възраст.

„Лечебният ефект на билката е отличен. За 40-годишната си практика не съм срещал друга билка с толкова сигурно действие. Мисля, че в време растението да бъде признато за билка и да започне прилагането му в широката практика“, смята д-р Васил Чардаклиев.

Изт.: Билките /лечебните свойства на тревите/ 

Миомакс
МИОМАКС – допринася за нормалното функциониране на женската полова система

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *