ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Учени откриха химическите маркери на теглото

Новото откритие може да даде насока за причините, водещи до затлъстяване

Екип от учени откри химически маркери в проби от урина.

Всички те имат пряка връзка с телесната маса, която е ясен показател за съотношението между теглото и ръста.
Прието е, че човек страда от наднормено тегло, когато този показател е 25-30, а от по-тежката форма – затлъстяване, когато показателят е 30 или надхвърля 30.

Новото откритие може да даде насока за причините, водещи до затлъстяване
Новото откритие може да даде насока за причините, водещи до затлъстяване

Урината може да бъде много точен показател за това дали човек страда от затлъстяване, както и от множеството заболявания, породени от този проблем, предава Ройтерс като се позовава на резултатите на изследванията на екип британски учени.
Новото откритие ще даде насока за причините, поради които се стига до затлъстяване при хората.

Основният проблем при хората, страдащи от затлъстяване е, че те са по-податливи на различните форми рак, сърдечносъдови заболявания и диабет.
Откритието на екипа британски учени може да помогне за идентифицирането на хора страдащи от т.нар. „метаболитен почерк”, при които съществува голяма опасност от затлъстяване. Макар за момента да не страдат от подобен проблем, той може да бъде предвиден и да се предотврати.

Урината съдържа редица химикали, известни като метаболити. Те представляват продукти от различните биохимични процеси, протичащи в човешкото тяло. Благодарение на новите технологии, анализиращи метаболитното съдържане от проми на урина, учените могат да получат ценна информация за генетичния профил и начина на живот на даден човек.

За да стигнат до тези изводи, екип от учени от лондонския Импириъл колидж са анализирали проби от урина на повече от две хиляди доброволци, пише moreto.net.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *