Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Разширените вени и лечението им – продължение

Част 1

Упражненията са най-добрата превенция и поддържаща терапия

Това е поредната добра причина да намерите време за спорт. Колкото по-активни и здрави сте, толкова по-добре, твърдят специалистите и препоръчват като най-добри упражнения плуването и изкачването на стълби. Други много подходящи активности са ходенето и изправянето на пръсти. Когато се сетите през деня, изправете се на пръсти и се отпуснете отново на цяло ходило – повторете няколко пъти упражнението.

veni-2Няма доказан метод да се прикрият (освен конвенционалното лечение)

За да не са толкова видими, някои хора третират с грим засегнатите места. Но, макар и да е трудно да се прикрият разширените вени и спуканите капиляри, има някои трикове, с които можете да облекчите болката и дискомфорта от тях:

•        носенето на специални чорапи или чорапогащи, налични в три разновидности – до колената, до хълбока и до кръста;

•        екстракт от семето на конски кестен – помага срещу разширяването на вените;

•        хамамелисът се използва в хомеопатията за лечение на варикоза, защото спомага за свиването на вените.

 Лечението е все по-щадящо и ефикасно

При това заболяване основното, което предлага медицината, е хирургическа намеса. Добрата новина е, че отстраняването на разширените вени става все по-малко инвазивна операция, с все по-малки белези и по-бързо възстановяване. Прилага се и лазерна аблация – минимално инвазивна амбулаторна процедура, базирана на използването на топлината, създавана от лазерно влакно, разположено в самата вена. Този топлинен ефект спомага за намаляване размера на засегнатата вена, свиването и, в крайна сметка, изчезването на разширението.

 

Съветите на Баба Ванга при разширени вени

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *