ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Важно за разширените вени!

Доказано е, че предразположеността към разширени вени се обуславя от гените, но невинаги е ясно точно от кой близък роднина или прародител ви е това наследство. Понякога този генетичен проблем не се появява във всяко поколение.

veni-1Кръстосването на краката не причинява разширени вени

Тази любима на дамите поза и носенето на обувки с високи токове не са виновни за появата на този проблем. Основната причина за разширените вени е прекалено дългото стоене прави и/или седнали. Рискови фактори са и тютюнопушенето, наднорменото тегло, обездвижването, хормоналните медикаменти за контрацепция.

Не е само козметичен проблем

Много хора смятат, че лечението им е в общи линии загуба на време. Въпреки че обикновено разширените вени не са сериозен здравословен проблем, те все пак не бива да се подценяват. От една страна, те причиняват лесна уморяемост, отоци и дискомфорт. От друга, са сигнал за евентуални здравни проблеми, които могат да възникнат, като: Венозна тромбоза, съсирвания на кръвта, слаба циркулация на кръвта, подувания на краката. Кога да потърсите лекар? Сторете го, ако чувствате умора или болезненост в краката си в края на деня, както и когато спортувате или се движите по-активно.

Разширените вени и спуканите капиляри не са едно и също

Спуканите капиляри:

►      са малки, синкави кръвоносни съдове, които прозират през кожата;

►      обикновено са безвредни;

►      може да са симптом на затруднено кръвообращение и образуване на разширени вени.

Разширените вени:

►      са издаване на вените, където кръвта се сгъстява;

►      са разширени, възлести и удължени;

►      възникват, когато клапите във вените, които служат за изтласкване на кръвта към сърцето, не функционират правилно.

И, както твърдят специалистите, съвсем не е рядко явление един и същи човек да има и разширени вени, и спукани капиляри.

Мъжете също страдат от тях

Всъщност значителната част от лекуваните от разширени вени са жени, но това съвсем не значи, че този проблем не засяга и мъжете. Просто господата по-рядко търсят лечение за него.

Бременността допринася за появата им

Бременността усилва напрежението върху основната вена, по която се оттича кръвта в долната част на тялото. Някои позиции на ембриона могат практически да блокират притока на кръв. Освен това допълнителното производство на хормони по време на бременността кара гладката мускулатура на вените да се отпуска, като по този начин едновременно се увеличават тяхната вместимост и способността им да се разширяват. Това пък, от своя страна, увеличава риска от появата на разширени вени и спукани капиляри.

Продължение …

 

Хранителна диета помага при разширени вени

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *