ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Изпитани лекове при болки в ставите

Целината е отличен лек при редица заболявания

Предлагаме ви изпитани лекове при болки в ставите, които освен това помагат при редица други здравословни проблеми.

От дълбока древност целината е известна с лечебните си свойства. Полезни са всички части от растението и поради тази причина намират широко приложение не само в кулинарните рецепти, а и в тези от природната аптека.
Най-често коренът от целина се използва за готвене, салати или сок.
Всеизвестен е фактът, че, под каквато и форма да бъде приета, целината е отличен диуретик.

Целината е отличен лек при редица заболявания
Целината е отличен лек при редица заболявания

Поради тази причина освен за лек при болки в ставите, тя се използва и при бъбречни проблеми, най-вече при камъни в бъбреците.
Чаят от сушени листа или семена от целина оказва благоприятно действие при възпаление на горните дихателни пътища, нервна слабост и хронични белодробни проблеми.

За да си приготвите чай от целина, с който ще се избавите от болките в ставите, са ви необходими 2 с.б. листа от целина или същото количество счукани семена, които да залеете с 250 мл. вода. сложете сместа на котлона да заври и след това я прецедете. Чаят си пие охладен и на малки глътки. Ако не ви е приятен на вкус, можете да добавите и малко мед.

Както вече споменахме коренът от целина е най-подходящ за извличане на сок. Прекарайте го през сокоизстисквачка и приемайте по 3-4 с.лбъ. дневно от прясно изцедения сок от целина.
Съхранявайте го в хладилник. За да бъде още по-полезен, към сока от целина можете да добавите и сок от домати или моркови.

Целината се препоръчва и като ефективно природно средство за повишаване на потентността и ставни заболявания и болки като артрит и артроза, пише zdravno.bg.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *