Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се справим със заболявания на ушите (рецепти)

При бучене

•       Вземат се 10 г шафран и се накисват за една седмица в силна ракия. В течността се потапя памук и се поставя за половин час в болното ухо.

•        Сварява се праз и с помощта на капкомер се взема от сока, в който е врял. Капват се по 4 капки във всяко ухо.

•        Ако причината е вирусно заболяване, е добре болният да се изпоти. За това ще помогне чаят от бъз или от ябълкови листа. Той се приготвя по класическия начин чрез запарване.

uhotoПри гной

Приготвят се памучни кърпи и топла вода. Кърпите се топят във водата, изцеждат се и се налагат на ушите. Държат се, докато изстинат и после отново се затоплят. Добре е процедурата да трае не повече от половин час. След това в ушите се капват по 4-5 капки затоплен зехтин. Лечението се прави сутрин и вечер до пълно изчистване на ушите.

При болки от простуда

•        Счуква се ленено семе и се сварява в прясно мляко. В течността се топи памучна кърпа. Прави се компрес на болното място. Държи се около час в ухото, като се капват и 5 капки топло олио или зехтин.

•        1 л вряла вода се поставя в съд с малък отвор, за да излиза парата на тънка струйка. Болното място се държи на парата 5 минути, слага му се памуче и вълнена шапка или шал на главата, за да се покрие.

При възпаление на средното ухо

Да се прави компрес със запарка от жълта комунига – 1 супена лъжица билка се залива с 400 г кипяща вода. След половин час запарката се прецежда.

При понижен слух

•        Вземат се и се счукват 1 шепа листа от седефче и 1 шепа цвят от лайка. Билките се смесват с 1 чаена чаша зехтин. Сместа се сипва в бутилка и се държи 30 дни на слънчево място. После течността се прецежда. Всяка вечер в ушите се капват по 5-6 капки.

•        Изцежда се сок от тлъстига и се смесва със сок от счукани бадемови ядки. 3-4 пъти дневно в ушите се капват по 2-3 капки от течността.

•        Да се увие в памук скилидка чесън и да се сложи в ухо-то. След няколко часа да се извади.

•        Вечер в ушите да се капват по 3-4 капки топъл зехтин. Може да се замени и с олио.

•        Вземат се и се нарязват 1 глава лук и 1 глава чесън. След това се сваряват в 200 мл олио. Течността се прецежда през тройна марля. След като поизстине в ухото се капват по 2-3 капки дневно, за предпочитане вечер.

 

Препоръчителни обеци след пробиването на ушите

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *