Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

2 древни рецепти за стройност и младост

Съществуват множество полезни и вкусни напитки, които изчистват организма от вредните вещества и подобряват самочувствието и външния вид

чай египет Предлагаме ви две рецепти и няколко съвета, които ще подобрят здравето ви и ще ви гарантират вечна младост.

Напитка на дълголетието от Кавказ

В един литър вряла вода се добавят 25 грама корен от копър. Оставя се да кипне за 2 минути и се добавя 25 грама мащерка. След това сместа се кисне 10 минути. Пие се 3 пъти дневно по 1 чашка.

Има и втори начин на приготвяне: залива се 1 ч.л. наситнени семена от копър с 1 ч.ч. вряла вода и се оставят да киснат 2 часа в затворен съд. Прецежда се и се приема по 1 с.л. 20 мин. преди хранене.

Египетска отвара

В древен Египет е била много популярна отварата от каркаде. Към нея се добавя сок от нар. Чаят от каркаде трябва да се направи и предварително да се изстуди. Чаят в Древен Египет са го правили също така и от листата на суданска роза (хибискус). Листенца от това растение са открити от археолози в древноегипетски гробници. Xибискусът съдържа антиоксиданти, които защитават кожата от стареене. Затова хората, които редовно пият каркаде, изглеждат по-млади и красиви.

Освен това, тук трябва да прибавим и класическите съвети на древните японци, които са известни не само с дълголетието, но и с дисциплината си.

Правилата са три и са съвършено прости.

– Мълчи повече, говори по-малко.

– Поне веднъж на ден дарявай щастие.

– Бъди благодарен и ставай гладен от масата.

Какво да правите, ако в ухото е влезнала вода?

Случва се понякога по време на къпане или плуване в басейна в ухото да попадне вода

Усещането е неприятно,а често изглежда почти невъзможно да се справите с проблема.

Първото нещо, което е задължително да направите, е да стоите настрани, така че да изтече водата в ухото. Най-лесно е да легнете на тази страна, и да останете в това положение 10 минути. Друг начин е рязко да разклатите глава в посока на пострадалото ухо.

Може да използвате и домашна смес за премахване на вода от ушите, като смесите равни количества спирт и ябълков оцет. В засегнатото ухо се капват не повече от една-две капки.

Водните спасители, както и професионалните плувци скачат на един крак, като главата е наклонена на страната на засегнатото ухо. Скача се на срещуположния крак. Често се използва и дълбокото поемане на въздух, след което с пръстите на ръката се затварят ноздрите. Преглъщайки, ще усетите пукащ звук. Поетият въздух се опитва да излезе през ушите и изтласква водата.

Дъвчете, или създайте вакуум в ухото. Сложете длан и я долепяйте и отлепяйте, докато се създаде вакуум.

Ако изброените начини не ви помогнат, въоръжете се с грейка или сешоар.

Възможно е ушната кал да е набъбнала при контакта с водата. Целта е влагата да се изпари под въздействие на топлината. Грейката сложете върху ухото. Ако ползвате сешоар, дръжте го на разстояние поне 25 см. По същият начин се справя и разтвора от спирт и оцет, който описахме по-горе.

В случай че описаните начини за справяне не помогнат, потърсете лекарска помощ. Не допускайте водата да остане по-дълго време в ухото, защото има риск да премине в т.нар. средно ухо и да причини инфекция.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *