ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Чай от лайка спасява жените от преждевременна смърт

Лайката е една от най-широко използваните в цял свят билки

чай лайка Тя помага при различни заболявания. В проучването на експерти от Университета на Тексас в са участвали 1677 човека. Експертите са наблюдавали участниците продължение на 7 години, пише The Daily Mail.

14% от доброволците обичали да пият чай от лайка. Проучването показва, че консумацията на чай от лайка при 29% от жените дава намален риск от преждевременна смърт. Сред мъжете, този ефект за съжаление не се наблюдава. Причината за това не е известна, въпреки че жените обикновено пият чай от лайка по-често от мъжете. Експертите са взели под внимание фактори, които биха могли да повлияят на резултатите, включително здравето и начина на живот на участниците.

Изследователите все още не знаем защо лайката е толкова полезна за жените. Въпреки това, последните проучвания показват, че тя понижава нивото на кръвната захар, помага при нарушено храносмилане, тревожни разстройства и усложнения на диабета. Освен това, лайка е антиоксидант, анти-бактериално, противовъзпалително, антитромбоцитно средство и притежава свойства, които понижават холестерола.

Най-важното свойство на лайката, което учените са открили, е че лайката има противоракови свойства. Изследователите от Държавния университет в Охайо са открили в лайката апигенин – съединение, което може да отслаби раковите клетки. Ракови клетки при рак на гърдата надживяват нормалните клетки и по-лесно се разпространяват. Веществото апигенин възпрепятства този процес. Апигенин може да се открие още и в магданоза и в целината, макар и не в толкова голяма концентрация.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *