ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво представлява подезичната имунотерапия?

Най-големият проблем на имунотерапията са инжекциите. Докато завършите курса на лечение, може да са ви уболи над 100 пъти. Ето защо нараства броят на лекарите в Европа, които предпочитат подезичната имунотерапия.

Тя се осъществява чрез капки с разтвор на алергена, които се прилагат под езика за една-две минути и се преглъщат. Лечението обаче остава противоречиво, защото опоненти на метода смятат, че деликатните алергени не са в състояние да преживеят достатъчно дълго поради усилената дейност, кипяща в храносмилателния тракт, и затова не могат да имат значителен ефект върху имунната система. Но

Противоречиви са мненията за подезичната имунотерапия
Противоречиви са мненията за подезичната имунотерапия

все по-нарастващ е броят на изследванията, които показват, че този способ има място в имунотерапията.

През изминалите 15 години от 18 двойнослепи и плацебо контролирани клинични теста 16 потвърждават ефикасността на подезичната имунотерапия за намаляване на алергичните симптоми, провокирани от тревни полени, акари в домашния прах или полени от бреза.

Според други проучвания се оказало, че капките са също толкова ефикасни, както и инжекциите, а дори и по-безопасни, освен това пациентите ги предпочитали.

През ноември 2003 г. Световната здравна организация подкрепя прибягването до подезична терапия, особено за тези пациенти, които не си вземат лекарствата, отказват инжекции и/или имат систематични реакции към инжекционната имунотерапия. Доклад на международна неправителствена организация с идеална цел от 2005 г. стига до заключението, че имунотерапията с капки е безопасна за лечението на алергичен ринит и значително намалява симптомите му и нуждата от лекарства.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *