ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ОСПАМОКС / OSPAMOX

Съдържа амоксицилин, магнезиев стеарат, поливидон, натриев нишестен гликолат, микрокристална целулоза, титанов диоксид, талк, хипромелоза

Предназначение

ospОСПАМОКС е антибиотик от пеницилиновата група. Прилага се при инфекции от бактериален характер. Ефективен е при възпаления на уши, нос и гърло, синузит, дихателни инфекции, възпаления на пикочния мехур, при стоматологични интервенции, стомашни язви от хеликобактер пилори, Лаймска болест в начална фаза.

Как се приема

Антибиотикът ОСПАМОКС се приема в доза и с продължителност, определени от лекар в зависимост от здравословния проблем. Медикаментът се предлага под формата на таблетки от 500 и от 1000 мг, както и на суспензия.

Границите на прием за възрастни и деца над 40 кг са от 750 до 3000 мг, разпределени за два или три приема. Деца под 40 кг приемат от 40 до 90 мг/кг дневно, разпределени по равно за два или три приема. Таблетките се поглъщат с вода цели, без стриване или сдъвкване.

Профилактичен прием срещу сърдечни инфекции се предприема един час преди операция в устната кухина или гърлото в доза, определена при специален ред.

При неволно предозиране потърсете лекарска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Възможно е лечението с оспамокс да отключи алергична реакция, изразена в сърбеж и обрив по кожата, обрив с мехурчета, дразнене на лигавиците в устата и гениталната област, Затруднено дишане, говор и преглъщане, оток на лицето, устните и езика, виене на свят и колапс. Тези симптоми налагат незабавна лекарска намеса.

Появата на жълта пигментация на кожата и склерите говори за чернодробен проблем, следствие от приема на оспамокс. Възможно е потъмняване на урината и бели екскременти.

Има информация за стомашни неразположения, болки и гадене, повръщане, сухота в устата, възпаление на лигавицата в устата, вторични гъбични инфекции, тежка диария с кръв и слуз.

Следствие от терапията с оспамокс може да бъде състояние с конвулсии, бъбречни отклонения, хепатит, почерняване на езика, отклонения в показателите на кръвната картина.

Кога НЕ БИВА да се приема

ОСПАМОКС не се прилага при потребители с алергия към някой от компонентите.

Медикаментът изисква специален режим на терапия при бъбречни или чернодробни заболявания.

Този антибиотик не е най-подходящ за пациенти с левкемия или инфекциозна мононуклеоза.

Да не се дава на пациенти с катетър в пикочния мехур без лекарско разрешение.

Не се препоръчва прием на ОСПАМОКС при кърмене. Допустимо е приложението му по време на бременност само по лекарска преценка.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходимо е специално внимание и индивидуален режим на прием, ако ОСПАМОКС трябва да се приема паралелно с медикаменти за лечение на подагра, на антикоагуланти, метотрексат – лекарство за артрит, перорални контрацептиви (намалява се очакваният ефект от тях).

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за опаковка от 12 таблетки х 500 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *