Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Подходящи лекарства при алергия

Когато човек страда от алергия или астма, за безпроблемно дишане трябва да промени начина си на живот: например обстановката, хранителния режим и дори добавките, които приема, за да ограничи алергичните реакции и проявления на астмата. Също толкова важно е да взима точните медикаменти, независимо дали са с рецепта или без лекарско предписание. Някои хора, засегнати от астма или алергии, вероятно не осъзнават важността на казаното. А дори и тези, които внимават как приемат назначените лекарства, могат да открият, че те не са най-подходящите за тях или че ги ползват по неправилен начин, в неточното време или в неподходящи дози. Това крие рискове и понеже годишно се харчат хиляди левове за лекарства с рецепти за справяне с астмата и алергиите, е добре нещата да се уточнят.

Днес са налице много медикаменти за лечение на двата проблема, сред които човек да избира, независимо дали са му предписани от лекар или са без рецепта. Запомнете едно: Не започвайте или не спирайте да приемате какъвто и да е медикамент, без предварително да се посъветвате с лекар. Тази статия няма за цел да ви назначи лечение и основното й предназначение е да ви предостави достатъчно

Има доста лекарства за лечение на алергиите
Има доста лекарства за лечение на алергиите

познания и информация, за да проведете ползотворна дискусия с лекуващия лекар.

Освен това е много важно да съобщите на лекаря си за всички препарати, които приемате, включително и тези, които се продават без рецепта, витамините, минералите, добавките и билките. Трябва да споменете всички останали здравословни проблеми, които ви притесняват. Защото много лекарства, които се препоръчват при астма, биха могли да са опасни за вас, ако страдате от сърдечносъдово заболяване, диабет или чернодробен проблем. А ако става въпрос за здравето на дете, непременно се поинтересувайте дали медикаментът е подходящ.

ЛЕКАРСТВА ЗА АЛЕРГИИ

Хората, страдащи от алергии в наши дни, имат едно предимство. През изминалото десетилетие станахме свидетели на невероятния ръст в броя и вида на противоалергичните медикаменти. А същевременно и много вече съществуващи лекарства бяха подобрени. И все пак изборът изглежда доста объркващ, независимо дали става въпрос за тези по назначение или без рецепта.

През 2004 г. например във Великобритания са похарчени 75,7 милиона лири само за сенна хрема – за препарати без лекарско предписание, а около 10% от годишно полагаемите се рецепти на личните лекари са били разпределени за лечението на алергии. Това се дължи отчасти на факта, че страдащите от тях често се нуждаят от повече от едно лекарство. Мнозина, засегнати от сенна хрема, смятат, че оралните антихистамини не действат достатъчно бързо. И в резултат преминават на други медикаменти или използват допълнително лечение.

Отделните медици биха могли да третират симптомите по различен начин. Но съществуват специфични указания в помощ на пациентите. Инструкциите недвусмислено обясняват как да се предписват различните лекарства според степента на заболяването.

Важното е когато обясните на лекаря за симптомите си, той да започне да работи заедно вас, като се отнесе сериозно към здравословните ви проблеми и всичко, което ви плаши, за да разработите план на лечение, съобразен с конкретните ви нужди.

Антихистамини

БЕЗ РЕЦЕПТА (със седативен ефект) Synpramin (таблетки); Allergosan (таблетки, крем, унгвент) – съдържа хлорпирамин; Piriton (съдържа хлорфенамин); Peritol (таблетки); Clemastin, Tavegyl (таблетки); Dimedrol

БЕЗ РЕЦЕПТА (без седативен ефект) Benadryl (съдържа акривастин); Zyrtec (съдържа цетиризин) – таблетки, сироп; Claritine,Zoredin, Zorano acut (всички те съдържат лоратадин)

С РЕЦЕПТА (със седативен ефект) бромфенирамин; хлорпирамин (Allergosan) – таблетки, унгвент; Callergin; Piriton (хлорфенамин);
Clemastin – таблетки, сироп; Peritol ципрохептадин) – таблетки, сироп; фенерган (прометазин) – ампули; кетотифен – причинява сънливост; Antiallerzin – таблетки; Fenistil; Allergodil – спрей за нос

С РЕЦЕПТА (без седативен ефект) акривастин; цетиризин (Zodac, Zyrtec) – таблетки, сироп, разтвор; Aerius (дезлоратадин) – таблетки, сироп; телфаст (фексофенадин) – таблетки; ксизал (левоцетиризин) – таблетки, сироп; Claritine (лоратадин), Mizollen, Zolim (мизоластин)

Както предполага и името им, антихистамините противодействат на ефекта хистамина – възпалителното химическо вещество, освобождавано от мастоцитите в организма по време на алергична реакция. Именно хистаминът е отговорен за кихането, подуването и секрета в носа, за сърбежа в очите, гърлото и носа, които са основните характеристики на алергичния ринит.

В наши дни за антихистамините се говори в две направления; ниво на седативност (със или без седативен ефект) и продължителност на действие (дълготрайно или краткосрочно).

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *