Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Домашни рецепти против въшки

Как да освободим главите на децата от неприятните насекоми бебезопасно?

1.Растителни масла

vashkiteКогато са обвити с мазнина, въшките не могат да дишат и умират. Гнидите също измират, но остават трудни за премахване. Ефикасно е кокосовото масло, което е много богато на лауринова киселина, доказано силна срещу различни паразити.

В зависимост от дължината на косата, нанесете по нея 1-3 с.л. масло, като прилагате масажни движения, за да проникне по-добре. Оставете го да действа около 1 час, а още по-добре през цялата нощ под формата на маска, покрита с найлон и хавлиена кърпа. След това изплакнете и разрешете косата със специален ситен гребен за премахване на въшки. В някои аптеки можете да намерите шампоани на базата на кокосово масло.

2. Ароматни масла

Лавандуловото ароматно масло има антипаразитно действие, а аромата на маслото от гераниум отблъсква въшките.

Маслото от чаено дърво пък заздравява скалпа. Тези есенциални масла не са достатъчни, за да прогонят въшките, но имат полезно допълващо действие. Затова се прилагат едновременно с по-ефикасни средства.

Добавете към шампоана по 1 капка от споменатите масла. Използвайте ги през ден, като масажирате добре кожата на главата.

З.Оцет

Оцетната киселина унищожава въшките, а освен това помага за разтварянето на лепнещото вещество, което задържа гнидите по космите. Оцетът може да се използва и за изплакване след миенето на косата. Внимавайте да не попада в очите на децата. Изберете бял или ябълков оцет и го използвайте разтворен във вода – половин чаша оцет на 1 л вода за деца под 5 години и в равни пропорции за по-големите. За по-силен ефект можете да покриете главата на детето с топла кърпа и да оставите киселината на оцета да действа 1 час. След това разрешете косата със ситен гребен.

4. Сода бикарбонат

Тя унищожава лепнещото вещество, с което гнидите се прикрепват за космите. След това е много по-лесно те да бъдат премахнати с гребен.

Накарайте детето да затвори очите си и поръсете главата му с 4-8 с.л. сода бикарбонат на прах. Масажирайте скалпа в продължение на 5 минути и след това измийте косата с шампоан. Със ситен гребен отстранете въшките и гнидите. Содата бикарбонат може да раздразни скалпа, затова не я използвайте, ако детето е по-малко от 5 години.

 

 

Пак се появиха главови въшки!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *