ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Това са начините да се лекувате сами – част 3

Част 1, част 2

Масаж

Масажните движения водят до отпускане на мускулите и нервите, което има за последствие отшумяването на болките в тялото. Освен това масажът подобрява съня, преборва умората, намалява тревожността, усилва имунната система. Той може да е съсредоточен върху мускулите и повърхностните тъкани, но също така да третира чувствителни точки в дълбочина. По този начин чрез масажа се стимулира кръвообращението и лимфната система, благоприятства се изхвърлянето на токсините, вътрешните органи работят по-добре.

Въпреки голямата полза от различни видове масаж, има и противопоказания – тромбозата, разширените вени, атеросклерозата и диабетът изискват предварителна консултация с лекар, който ще прецени дали масажите са уместни за конкретния случай.

ДИШАНЕ

Обикновено дишаме неправилно с кратки, бързи и повърхностни вдишвания, които не набавят достатъчно кислород и поради това организмът се натоварва с токсини. Недостигът на кислород и излишъкът от въглероден двуокис причиняват дисбаланс между основите и киселините в тялото, тревожност, стрес и главоболие, напрежение, болки и умора. Дишането е важно за всички органи.

За да бъде максимално ползотворно, то трябва да е спокойно, дълбоко и бавно.

Правилно дишане

  • Издишайте въздуха до дъно през устата, като в същото време приберете корема и стегнете коремните мускули. Това трае 4 секунди.
  • Направете пауза от 2 секунди и вдишайте дълбоко със затворена уста за 4 секунди. Почувствайте как въздухът преминава през
  • ноздрите и слиза надолу, без да повдигате раменете, а с издуване на корема. Повторете 10 пъти.
  • Правете това упражнение 2-3 пъти на ден, докато почувствате че владеете техниката, така че във всеки момент да можете чрез него да успокоите духа си.

Може ли стресът да се превърне в убиец?

Разбира се, напрежението в градския транспорт или лошото отношение на началника не са достатъчни, за да доведат до диабет или сърдечносъдово заболяване. Човешкият организъм е създаден така, че устоява на кратките атаки, на промените в околната среда и на микробите, но не издържа на продължителния натиск, причинен от хроничния стрес.

Един лек стрес от време на време тонизира организма, смята се дори, че забавя стареенето, но постоянното напрежение отслабва силите му, разбива баланса между отделните системи в него – нервна, сърдечносъдова, имунна, метаболитна. Когато една от тях се отклони от нормалните си функции, останалите са повлечени от лавината и в безредието се появяват затлъстяване, диабет, атеросклероза, сенилност и т.н.

Пред хроничния стрес ние не сме равни – някои се справят по-успешно, други се превръщат в негова жертва. Това зависи от гените, но също от начина на живот, който може да допринесе за дисбаланса в организма.

 

8 ползи за кожата от масаж със суха четка!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *