Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Съвсем спокойно можете да се лекувате сами! Вижте как!

Можете да се лекувате сами, защото само със силата на мисълта човек може да накара организма си да произвежда аналгетични молекули, опиати, антибиотици! Тази дарба е дадена на всички и днес повече от всякога е обект на сериозни научни проучвания.

Плацебо ефект

Произвежда го мозъкът в очакване на терапевтична полза от определено лекарство или от хирургическа операция. Всички медикаменти, дори най-скъпите и сложните, дължат около 30% от ефикасността си на плацебо ефекта. При лекарствата за ментални болести тези проценти нарастват до 60.

Плацебо ефектът е толкова убедителен, че може да предизвика алергия, дори продуктът да не съдържа никакъв алерген. Доколко ще подейства зависи от различни фактори като начина на прием (през устата или с инжекция), цвета на хапчето, отношенията с лекаря, който го е предписал, личната убеденост в ползата от лекарството и пр.

Плацебо продуктът активира същите мозъчни зони като лекарството. Вярата в обезболяващия ефект на едно хапче води до освобождаване на ендорфини в мозъка. Така може да се повлияе не само на болката, но и на киселинността в стомаха, кръвното налягане, броя на белите кръвни телца, депресивните състояния, смущенията, свързани с болестта на Паркинсон, астмата, кашлицата и т.н.

lekuva sami-1Медитация

Техниките за медитация са многобройни, но една от тях – съзнателната медитация, е сред най-изследваните напоследък. Методът се състои в повишено внимание към настоящия момент и всичко, което участва в него – околната среда, личните усещания, емоциите, мислите, шумовете и миризмите. Медитиращият не дава оценка на това, което вижда, мисли и усеща, не отива в бъдещето, не се връща в миналото. Будистките монаси, които практикуват съзнателна медитация по няколко часа дневно, са идеалният пример за ползите от нея. Но няма нужда човек да е будист, за да изпълнява упражнението успешно. Необходима е обаче всекидневна практика, която ще позволи позитивна промяна в мозъчната дейност.

Съзнателната медитация освобождава духа, намалява негативните натрапчиви мисли, позволява по-добро овладяване на емоциите, но също на хроничните болки, намалява тревожността, подобрява капацитета за съсредоточаване, снижава рисковете от повторно изпадане в депресия.

Със своя ефект върху мозъчната дейност тя може да подсили имунната система, да доведе до нормализиране на кръвното налягане и да влияе на хроничните заболявания.

Продължение …

 

 

Вижте значението на тези скъпоценни камъни!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *