ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се предпазим от кръвожадните комари?

Комари: отвъд Западен Нил

Комарите не само че разнасят потенциално смъртоносния вирус от Западен Нил, те могат да причинят и алергична реакция при хората, които са податливи. Ако страдате от алергия към тези насекоми, ще изпитате доста по-неприятни реакции от типичните пъпки и сърбежи, които траят няколко часа. Поради увеличената ви реакция към антитела в слюнката на комарите може да се появят огромни червени подутини, мехури по кожата, синини и дори обриви, които траят седмица и дори повече. Но за щастие системните реакции (анафилактичен шок) в тези случаи са много редки.

Във Великобритания не се съобщава за случаи на заболели от вируса от Западен Нил, но през 2003 г. в САЩ от него умират 264 души, а скоро след това се наблюдават случаи в Румъния и Русия. Затова дори и да не сте алергични, трябва да предприемете стъпки, за да намалите вероятността да ви ухапят комари, когато пътувате в чужбина.

Комарите са най-активни по залез-слънце
Комарите са най-активни по залез-слънце

Избягвайте да седите на открито при здрачаване

Комарите са най-активни по залез-слънце и през първия половин час след настъпване на мрака.

Източете застоялата вода около къщата или вилата си

Комарите снасят яйцата си в такива водоеми. Затова след валежи през лятото изпразвайте всякакви лейки, саксии и други съдове, събиращи вода.

Използвайте репеленти против насекоми

Избирайте препарати, които съдържат активното вещество DEET (диетил-мета-толуамид), когато сте навън и има опасност от комари. То се смята за безвредно за хора от всякакви възрасти, включително и за деца, когато се използва според указанията на опаковката.

Когато сте навън, носете подходящо облекло

За да сведете до минимум участъците от тялото си, които са изложени на комари, носете ризи с дълъг ръкав, дълги панталони, чорапи и затворени обувки. А когато работите в градината, си сложете шапка и ръкавици.

Не използвайте парфюм

Той може да привлече кръвосмучещите насекоми.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *