ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се спасим от депресия без хапчета

Британски учени признаха, че приемът на антидепресанти повече вреди, отколкото да помага. В някои случаи лечението на депресия не може без хапчета, но не винаги това е необходимо.

eprИма наистина ефективни начини за безлекарствена терапия на това психично разстройство, твърдят и от medikforum.ru.
Един проверен и сигурен начин за лечение на депресия са физическите натоварвания. Тезата е доказана от множество изследвания и експерименти. Задължително условие на безлекарствената терапия при депресия обаче си остава отстраняването на причината, която я причинява, т.е. на стресиращия фактор.

Ако например отношенията с даден човек са станали “токсични”, то най-добре е те да бъдат прекъснати. Сетне учените препоръчват да се ходи в спортни зали и фитнес салони, защото физическите натоварвания укрепват не само тялото, но и душата. На трето място – всеки човек с депресия би следвало да си направи самоанализ и да определи коя точно е причината за неговия психологически дисбаланс, за да я отстрани.

Изречена по този начин, програмата за безлекарствена терапия на депресия не изглежда сложна. Всъщност тя съвсем не е лека и за изпълнението й е необходимо мъжество и сила. Потребност на организма обаче е да се стреми да бъде здрав и когато му се даде такава възможност, той е в състояние наистина да твори чудеса.

Наистина антидепресантите в повечето случаи не решават проблема, а само го маскират. Без дълбок самоанализ и готовност да промениш живота си кардинално победата и над най-леката депресия е под въпрос. Ако самата жертва на депресия не желае да направи усилие за промяна, на нея практически не може да й се помогне.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *