Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ароматният кимион – чудно средство за отслабване

Ароматната подправка кимион, която придава изключителен вкус на гозбите ни, се оказва и ефективно средство да се разделим с излишните килограми

Всички познаваме ароматната подправка кимион, която придава изключителен вкус на ястия от месо и кайма.

Но учени от Университета по медицина и здравна грижа за жени в Иран установили, че жени, подложени на тримесечен курс на специален режим са редуцирали теглото си, съобщава новината Puls.bg.

По време на това проучване, било необходимо дамите да консумират по 3 грама всеки ден от ароматния кимион, който по избор бил смесен с чаша кисело мляко. Паралелно с това жените е трябвало да спазват изискването дневната им норма за храна да не надхвърля 500 калории.

kimion
Доверете се на кимион – той е отлично средство за отслабване

Оказало се, че жените, които спазвали стриктно условието на този специфичен хранителен режим след периода на диетата загубили мастната си тъкан с почти 15%, момичетата намалили дрехите си с два размера, което бил искрен повод за радост.

Но освен като ефективно средство за редуциране на теглото, ползата на екзотичния кимион били много повече. Оказало се, че с приема на три грама кимион дневно довел до снижаване нивата на вредния холестерол.

Кимионът намалил стойностите на триглицеридите, които са смятани като причина за развитие на атеросклерозата, на редица тежки сърдечно-съдови заболявания, диабет.

Учените обясняват чудните резултати на кимиона с изключителния му състав. Тази ароматна подправка е богата на фитостероли и антиоксиданти.

Фитостеролите представляват вещества, които наподобяват по своята структура на холестерола. Те участват в потискането на усвояването на животинския холестерол, който се приема с храната ни. Именно това се отразява благотворно.

Кимионът има още ясно изразени имуностимулиращи свойства, както и антираков ефект.

Важно е да отбележим, че зърната кимион, които могат да се консумират с чаша кисело мляко, може също така да се използват за поръсване на салати, ястия и супи, запечени зеленчуци.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *