ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Изпотяването може да сигнализира за сериозни заболявания

Изпотяването може да бъде сигнал и за наличието на рак

Изпотяването може да бъде предизвикано от редица причини като например появата на инфекция, която повишава вътрешната температура на тялото.

В този случай изпотяването се дължи на попадналия вирус или бактерии в кръвта, които пък от своя страна оказват въздействие върху частите от нервната система, отговорни за поддържането на оптимална телесна температура.
Всички неприятности идват от нарушението на тези нервни области.

Изпотяването може да бъде сигнал и за наличието на рак
Изпотяването може да бъде сигнал и за наличието на рак

Най-видимият вариант на изпотяване е при наличието на грип или обикновена простуда.
Причинителите на изпотяването обаче могат да бъдат далеч по-сериозни като например проблеми в половата или пикочната система, пиелонефрит, хламидоза, туберкулоза или възпаление на сърдечните клапи.
Често пъти пациентите се оплакват на специалистите от нощни изпотявания, които не са предизвикани от дебели завивки или твърде висока температура в стаята.

Нощното изпотяване може да бъде предизвикано от ред причини, които никак не са безобидни и не трябва да бъдат пренебрегвани.
След най-честите причини за нощното изпотяване са наличието на туберкулоза или други заболявания на дихателната система. То може да бъде предизвикано от остеомиелит (изменения на костите), СПИН, менопауза, нарушения на сърдечните клапи, хормонални нарушения, неврологични разстройства, понижено ниво на кръвната захар (хипогликемия), неврологични разстройства, инсулт, автономна невропатия и др.

Загадъчното и до днес състояние наречено идиопатична хиперхидроза е състояние, при което се изпотяваме обилно, без видима причина.
Колкото и странно да ви се струва нощното изпотяване може да е сигнал и за наличието на рак. Разбира се това далеч не означава, че ако се изпотявате нощем задължително страдате от някое от тези заболявания.
Но пък трябва да си запазите час за специалист, който да уточни със сигурност произхода на безпричинното на пръв поглед изпотяване, пише ezine.bg.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *