Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

КАПСАМОЛ ДОЛОР / CAPSAMOL DOLOR

Съдържа капсаицин – екстракт от люти чушки, етанол, сорбитанов стеарат, макроголов стеарат, глицерол, триглицериди, карбомер 980, феноксиетанол, вода, розмариново масло, натриев хидроксид, глюкозен сироп, титанов диоксид

Предназначение

capsКАПСАМОЛ ДОЛОР е препарат за локално външно приложение. Действа обезболяващо при полиневропатия – трайно увреждане на нерви в ходилото при диабет. Лекарственият продукт облекчава болката и участва успешно в комплексна терапия на симптоматиката.

Как се приема

КАПСАМОЛ ДОЛОР се полага с внимателно втриване върху болезнените участъци от ходилото до три пъти на ден. Еднократното количество от крема при възрастни не бива да превишава стълбче от тубата с дължина 2 см. След процедура ръцете не бива да докосват очите или устата; следва внимателно измиване с обилно количество вода и сапун.

Ако продуктът се използва без положителен ефект повече от осем седмици, трябва да се обсъди с лекар ефективността от прилагането му. При продължителна употреба може да последва увреждане на сетивни нервни влакна в засегнатата от терапията зона.

Кремът КАПСАМОЛ ДОЛОР има загряващ ефект. Ако той е прекалено силен, част от положения медикамент може да се отстрани, а мястото да се измие със студена вода и сапун.

Възможни нежелани ефекти

В някои случаи е възможно да се получат споменатите увреждания на сетивни нервни влакна, както и тънка и чувствителна кожа да се разрани под действието на обезболяващия и загряващ крем.
Съобщавано е и за алергични реакции – третираните кожни зони се зачервяват, болките се усилват и се образуват мехури.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този медикамент не се прилага при алергия към капсаицин или други съставки на продукта.

Не е допустимо лечение с КАПСАМОЛ ДОЛОР на деца под 12-годишна възраст.

Бременни и кърмачки не могат да се лекуват с този продукт.

КАПСАМОЛ ДОЛОР не се полага върху разранена или раздразнена кожа, при екземи, върху лигавици.

Лечението с този продукт трябва да бъде част от комплексната терапия на диабет.

Лечението с КАПСАМОЛ ДОЛОР се прекратява, ако в резултат на употребата му болките се усилят или се образуват язви в третираните зони на ходилото.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма данни за лекарствени взаимодействия на КАПСАМОЛ ДОЛОР с други медикаменти. Терапията с този продукт изключва прилагането и на друг медикамент за локално външно лечение на същия здравословен проблем.

________

Усреднена цена в аптеките – 14 лв за разфасовка от 40 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *