ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ФЕРВЕФЛУ / FERVEFLU

Съдържа парацетамол, фенираминов малеат, аскорбинова киселина, манитол, натриев цикламат, лимонов аромат, лимонена киселина

Предназначение

fФЕРВЕФЛУ – прахообразен продукт за възрастни без захар, е средство за лечение на простуда, ринофарингит, алергичен ринит, грипоподобни състояния. Действа температуропонижаващо, противовъзпалително, обезболяващо, противоалергично.

Как се приема

ФЕРВЕФЛУ – прахообразен продукт за възрастни без захар, се приема два-три пъти на ден, по едно саше. Дозата се приема с чаша гореща или хладна вода. Интервалът между два приема не трябва да е по-къс от четири часа. При бъбречна недостатъчност този интервал се удължава до осем часа.

При простудни състояния по-ефективният вариант е субстанцията да се разтваря с гореща вода.

Дозата за възрастни е допустима за деца и подрастващи над 15 години. Ако симптомите на простуда с висока температура не се овладеят до три дни, а алергичните – до пет, консултацията с лекар трябва да определи друго лечение. Не се препоръчва самолечение за по-дълъг от споменатия срок.

При лечение с ФЕРВЕФЛУ трябва да се приемат много течности; температурата в помещението, където пребивава болният не бива да е много висока, да се проветрява и въздухът да се овлажнява.

Възможни нежелани ефекти

Терапията с ФЕРВЕФЛУ може да провокира алергични реакции – кожни обриви, оток на лицето и гърлото, рязко спадане на артериалното налягане.

В някои случаи се описват смущения в ориентирането, объркване, нарушена концентрация, замайване, треперене, отслабване на вниманието.

Има информация за зрителни смущения, глаукома, сънливост, смущения в уринирането.

Възможни са промени в кръвните показатели, по-специално за стойностите на левкоцити и тромбоцити.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този продукт не бива да се приема, ако е известна алергия към някоя от съставките.

ФЕРВЕФЛУ не се използва при бременност и кърмене.

Медикаментът не е подходящ за деца под 15 години.

Не шофирайте, ако приемате ФЕРВЕФЛУ, тъй като влошеното внимание и концентрация под въздействието му могат да създадат опасни ситуации.

ФЕРВЕФЛУ не е подходящ медикамент при потребители с глаукома, чернодробно или бъбречно заболяване, заболявания на простатата или пикочните пътища.

Взаимодействие с други медикаменти

ФЕРВЕФЛУ съдържа парацетамол; това трябва да се има предвид при комплексно лечение и прием на други медикаменти със същия компонент. Необходима е предпазна мярка, за да не се надхвърли безопасната дневна доза. Същото условие се отнася за възможното комбиниране с други медикаменти, съдържащи антихистамини.

ФЕРВЕФЛУ не бива да се приема едновременно с барбитурати. Не приемайте алкохол и лекарства, съдържащи алкохол.

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за опаковка с 8 сашета

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *