ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какаовото масло премахва стриите и проблемите по кожата

Този природен продукт – какаовото масло, успешно се справя със сухата кожа и неприятните стрии, като  прави кожата ви блестяща и здрава

Какаовото масло е един изключително полезен продукт. То не само е в основата на шоколада – най-обичаното сладко изкушение за малки и големи по целия свят, но и има много ползи за здравето на нашето тяло.

kakaovo-maslo
Какаово масло премахва стриите

Какаовото масло се извлича от плода на вечнозеленото какаово дърво, което вирее в Южна и Централна Америка. Днес то се среща дори и в Азия и в Черния континент – Африка.

Какаовото масло има 5% вода, 7% скорбяла, 4% целулоза, 20% протеини, 2% теобромин, 7% минирали и над 50% мазнини. Освен това то съдържа най-ценните мастни киселини, флавоноиди и има висока концентрация на витамин Е.

Маслото от какаовото дърво е с твърда консистенция на стайна температура. Цветът му е приятен, бежово-кафяв, ароматът му е на шоколад. Стопява се на водна баня лесно и може да се използва и в домашни условия.

Като козметичен продукт, какаовото масло влиза в редица слънцезащитни кремове или антицелулитни мазила. Какаовото масло отлично повлиява кожните проблеми като стрии или суха кожа.

Диетолозите съветват жените, които спазват диета или са на хранителен режим да масажират проблемните си зони с какаово масло, за да не допускат отпускане на кожата, когато се разделят с няколкото излишни килограми.

Наред с еластичността на кожата, ако я масажирате с какаово масло ще усетите как тя става изключително хидратирана и подхранена.

Какаовото масло се използва и в състава на редица слънцезащитни продукти. Лосионите за тяло, в които има от тази вълшебна съставка, прави кожата ни сияеща, здрава, еластична, без стрии, редуцира стреса и предотвратява риска от появата на ракови клетки.

Освен всички полезни свойства на какаовото масло, то е и много богато на полифеноли, които потискат произвеждането на имуноглобин. Именно той е отговорен за влошаване на заболявания като дерматити или астми.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *