Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение на атопичен дерматит – как да си помогнем?

Обикновено екземата се лекува с кортикостероидни мехлеми и кремове, които действат, като контролират имунната реакция, която я причинява. Но стероидите провокират собствени проблеми като изтъняване на кожата, разширяване на кръвоносни съдове, стрии и инфекции.

През последните години обаче са лицензирани две нови нестероидни лекарства, известни като локални имуномодулатори: такролимус (протопик) мехлем и пимекролимус (Elidel) крем. Въпреки че учените не са съвсем наясно как точно действат тези активни вещества, се смята, че блокират имунните клетки и не им позволяват да създават химически импулси, провокиращи екзема. И двата препарата са одобрени да се ползват и при деца, и при възрастни. Техен основен страничен ефект е увеличаването на кожната чувствителност към слънчева светлина и други UV лъчи, затова е особено важно при излизане на открито да се покриват тези части от тялото, върху които се atopichen dermatitприлага който и да е от двата продукта.

В случай обаче че не помагат, може да имате нужда от системни стероиди, за да потиснете имунната система и да се предпазите от пристъпи. Подобни медикаменти се прилагат единствено в силно обострени случаи, и то само за кратък период от време. За целта, отново краткосрочно, може да се назначат и други препарати, потискащи имунната система като метотрексат и циклоспорин. Освен това лекарят вероятно ще ви предпише и антибиотици, за да предотврати инфекция, ако кожата е силно разчесана, заедно с антихистамини, за да се ограничат сърбежите през нощта и да ви помогнат да спите пълноценно.

За лечението на атопичен дерматит понякога се назначава и фототерапия или използването на ултравиолетови А или В светлинни вълни – поотделно или в комбинация с други средства. Но лекарят трябва да следи лечението внимателно, за да не се увеличи рискът от рак на кожата на по-късен етап от живота ви. Затова не се самолекувайте чрез посещения на солариум! Съществуват и недостатъчно доказателства, че под формата на крем жълтият кантарион (билката се използва за лечението на депресии) може да повлиява атопичния дерматит.

При атопичен дерматит и други кожни проблеми можете да използвате и билковия лосион ИН ДЕРМА. За него можете да прочетете повече ТУК или ТУК!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *