ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Д-р Джули Бауман: Яжте броколи срещу рак

Вкусните броколи са изключително полезни за вашето здраве, те успешно действат като превенция срещу рак

Ракът е бичът на ХХІ век, категорични са експерти. Всички учени по целия свят са впрегнали своите усилия да създадат лекарство, което успешно да се бори с тази опасна болест, която често има фатален край.

За съжаление все още не може да бъде открито лекарство, с което да се повлияе на различните видове ракови и туморни заболявания и все още опитите продължават.

brocoli
Яжте броколи срещу рак

Сред последните медицински открития е цяр на базата на изключително полезните съставки на вкусните зелени броколи. Учени са открили, че в специално приготвен екстракт от кълнове на броколи се съдържат вещества, с които се повлияват успешно предимно ракови заболявания на устната кухина и на гърлото.

Според Джули Бауман, експерт към Института по рака в Университета в Питсбърг, Америка, хората, успешно преборили се с рак на шията или на главата често развиват вторични туморни заболявания в гърлото или устната кухина, които се оказват в голяма част от случаите фатални.

Лекарите са установили, че ако се изолира естествената молекула от кръстоцветните зеленчуци, благодарение на нея ще може да се помогне на милионите хора по целия свят, които страдат от туморно заболявания, разкрива д-р Бауман в Healthmeup, цитирана от Аз-жената.

juli
Д-р Джули Бауман

Изследванията се базират на информацията, че броколите, зелето и карфиола, както и другите кръстоцветни зеленчуци са богати на сулфорафан. Това е вещество, което се бори срещу вредните влияния на заобикалящата ни среда и различните канцерогенни вещества.

Първоначално опити с извлечения от кълнове на броколи екстракт били правени с мишки. Оказало се, че само за няколко месеца гризачите, склонни към развиване на туморни заболявания, показали впечатляващи резултати.

След това опитите били повторени и с редица доброволци, които също консумирали от екстрактът от кълнове на броколи. Лекарите установили, че участниците в това медицинско проучване не са развили никакви странични ефекти. Дори напротив, открити били физиологични промени в лигавицата на гърлото и на устната кухина, които не позволявали развитието на туморните заболявания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *