ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кърменето спасява от рак на гърдата

Рискът от едно от най-коварните и широко разпространени заболявания – рак на гърдата, е снижен наполовина при жени, които кърмят

Рак на гърдата е едно от най-разпространените заболявания през последните няколко години. Почти всяка трета жена е имала или страда от подобна болест.

Последни изследвания са доказали, че един от най-нормалните и естествени начини да се борим с коварното заболявания е чрез кърменето. Процентът на жените, страдащи от рак на гърдата, е два пъти по-голям спрямо тези, които кърмят своите бебета, представи БГНЕС.

Учените доказаха, че при кърмене се намаляват нивата на естрогена – хормонът, който предизвиква развитието на раковите заболявания у жените.

karmi
Кърменето спасява от рак на гърдата

Проучване в Европа и света е показало, че Великобритания е сред страните, в които жените кърмят най-малко.

На Острова само около 1 процент от майките кърмят своите бебета до настъпване на шестия им месец и не използват изкуствена храна като адаптирани за възрастта на децата млека.

В Съединените щати е направено изследване сред 1635 жени, заболели от рак на гърдата, дали са кърмили своите бебета.

Оказало се, че при кърменето се развива естествена защита у майчиния организъм срещу генетични дефекти, които опосредстват развиването на рака на гърдата.

Проучването е доказало още, че колкото по-дълго една жена кърми своето бебе, толкова рискът от заболяване от рак на гърдата се намалява. Кърменето е изключително успешен начин за превенция срещу коварното заболяване, категорични са учените.

Наред с ползите за здравето на майката, кърменето е  изключително важно и за развитието на бебетата, допълват експертите.

Кърмените деца развиват много по-рядко алергии, страдат по-малко от инфекции и възпаления, а имунната им система е значително по-стабилна спрямо децата, които са били хранени с изкуствена храна в бебешката им възраст.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *