Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Доказано: Плесените влошават астмата и алергиите

Плесени: разкриване на истината

Несъмнено плесените могат да са мощен причинител на астма или алергии. Все пак малко са научните доказателства, че зеленикавочерната плесен Stachybotrys chartarum, която се образува по материали с високо съдържание па целулоза като дървесина, създава сериозни проблеми за здравето. Те са по-скоро маловажни според специалистите. Но все пак има доста неща, които не са ни известни относно плесените и техния ефект върху здравето.

Плесените са гъбички, от които съществуват над 1,5 милиона вида, като по-малко от 100 са известни като причинители на инфекции за човека и животните.

В дома си човек може да има поне шест вида спори на плесени, независимо от това колко е чисто или колко добре е проветрено. Те alergiyaвлизат в помещенията чрез дрехите или чрез домашните любимци и процъфтяват сред стайните растения и в тяхната почва или компост. Ако попаднат в климатичната инсталация или в устройството за овлажняване на въздуха, те се разнасят наоколо и непрекъснато циркулират.

Не съществува стандартизиран метод за точното измерване и идентифициране на спорите на плесените в един дом и няма консенсус как да се разчитат данните.

Невидимите плесени са също толкова опасни, колкото и онези, които забелязвате по завесата на душа. Но ако ги откриете по стените, не означава непременно, че трябва да съборите до основи къщата си. Смята се, че в едно на всеки пет жилища има влага, кондензация и плесени.

Що се отнася до Stachybotrys chartarum и други видове плесени, проблемът не е толкова в тях самите, колкото в токсините, които те произвеждат като страничен продукт от съществуването си. Обаче не съществуват окончателни доказателства, свързващи Stachybotrys chartarum с определен здравословен проблем.

Храни, заразени с определени токсини, причинени от плесени и други видове гъбички, се свързват с рак на бъбреците и черния дроб. Респираторните заболявания сред работниците, породени от излагането на плесени, включват хиперсенситивен пневмонит (често срещащ се при фермерите, работниците в дървообработването или в производството на малц). Какво означава всичко това? Не само че плесените влошават алергиите и астмата, но хората с недобре функционираща имунна система или с белодробни заболявания са особено уязвими. Изследователи от университета в Манчестър са открили, че до 70% от 1,1 милион души, страдащи от обострена астма, са алергични към една или повече спори на гъби във въздуха.

Проучване на екип от болницата в Уитъншоу, ръководен от д-р Робърт Нивън, изследват противогъбично лечение на астма, провокирана от гъбични спори. Те се стремят да открият терапия, която да намали употребата на стероиди и сериозните пристъпи на страдащите от заболяването. Противогъбичните препарати са показали благоприятно влияние върху астмата, причинена от плесените Aspergillus (алергична бронхопулмонална аспергилоза), и учените от Манчестър се надяват да намерят по-близка връзка между гъбичната алергия и симптомите на обострената астма.

Доброволци, страдащи от силни проявления на заболяването и с алергия към един или повече видове гъбички, ще получават противогъбичен препарат с итраконазол или плацебо за осем месеца и резултатите ще бъдат анализирани. Дали това е причината за влошаване на астмата е все още неизвестно, но експеримент с подходящото противогъбично лечение трябва да помогне да се изясни отговорът.

Затова проучванията по отношение на разрешаването на проблемите на астмата и алергиите продължават.

Ако страдате от астма или алергия, можете да си помогнете с лулата с хималайска сол. Повече за Хималаян Пайп можете да прочетете ТУК

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *