Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Полезните свойства на руколата

Руколата съдържа антиоксиданти, предотвратяващи появата на ракови заболявания

Резултатите от последните изследвания сочат категорично, че всички салатни зеленчуци са полезни за здравето и както знаем, са здравословна храна, но руколата е най-полезна.

Рядко си даваме сметка, че макар повечето салатни зеленчуци да съдържат малко калории, те не винаги ни дават необходимите полезни хранителни вещества.
Руколата е зеленолистно растение, което е отличен източник на минерали и витамини.

Руколата съдържа антиоксиданти, предотвратяващи появата на ракови заболявания
Руколата съдържа антиоксиданти, предотвратяващи появата на ракови заболявания

Ако трябва да сравняваме марулята и руколата, то везните ще се наклонят в полза на руколата, тъй като тя съдържа осем пъти повече калций, пет пъти повече витамини С, А и К и четири пъти повече желязо.
Вероятно всички тези факти са ви убедили, че е по-добре да изберете салата от рукола пред тази от маруля.

Руколата се класифицира като кръстоцветен зеленчук и е сочена за по-малка сестра на обикновеното зеле, карфиола и броколите.
Специалистите са на мнение, че приема на кръстоцветни зеленчуци може да ни предпази от появата на някои видове рак. Този факт се дължи на присъстващите в тези видове зеленчуци съединения, наречени глюкозинолати.
Човешкият организъм превръща глюкозинолатите в изотиоцианати, за които се твърди, че са основен регулатор на имунната система и играят важна роля в превенцията на ракови заболявания.

При все, че руколата не е от зеленчуците, които ще привлекат погледа ви така, както една свежа маруля, тя има неоценими ползи за здравето.
В руколата се съдържат сериозни количества лутеин, бета-каротин и зеаксантин.
Всички те са антиоксиданти, които са много важни за предотвратяването на ракови заболявания и макулна дегенерация, пише bolime.net.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *