Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Домашно лекарство с босилек прочиства организма

Когато кажем босилек, много хора се сещат за свещениците, които ръсят със светена вода. Босилек е отлична подправка и отлична билка, затова я използвайте

В средиземноморската кухня използват босилек в големи количества.

Пресен босилек слагат на моцарелата в Италия, а в Гърция – на тяхното бяло козе сирене.

За да приготвите домашното лекарство с босилек трябва да имате:

300 гр. пресен (зелен) босилек

1 лимон

1/2 кг захар

1 с.л. пектин

1/2 литър вода

bosilek
Домашно лекарство с босилек прочиства организма

Приготвяне:

На слаб огън и на водна баня сварете захарта с водата. Когато захарта се разтвори и се получи сироп, изцедете сока от лимона в сиропа и прибавете листата от босилека, които предварително сте измили и нарязали на едро.

Продължете да варите на слаб огън още 30 минути, писаха във Фрамар.

Трябва да използвате суха дървена лъжица, с която да отделите листата от босилека бързо, докато още не е изстинало лекарството.

После го разлейте в сухи стъклени бурканчета. Сложете капачките и ги обърнете, за да могат да се запечатат от горещината.

Приемате профилактично по 1 с.л. сутрин на гладно за енергия и за подсилване на имунната система, както и за прочистване на организма.

Ако се появи кашлица, възпаление на гърлото и сливиците, бронхити и други, вземайте по 1 с.л. от това лекарство с босилек, поне 3 пъти дневно, но може и по-често, докато болестта отшуми.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *