ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ГОГОЛОКС / GOGOLOX

Съдържа амброксолов хидрохлорид, трометамол, макрогол 15 хидроксистеарат, глицерол, ксилитол, натриев бензоат, амониев глициризат, етанол, натриев хидроксид 0,001 N, ацесулфам К, левоментол, вода

Предназначение

product_2601ГОГОЛОКС е 5-процентен орален разтвор в спрей-опаковка. Прилагането му има муколитичен ефект; съдейства за втечняване и изхвърляне, изкашляне на бронхиалните секрети при остри и хронични възпаления на дихателните пътища.

Как се приема

Този медикамент се прилага по лекарска препоръка. Спрей-формата позволява да се въздейства директно в дихателната система. Обикновено през първите 2-3 дни от лечението се препоръчват 3-4 стандартни впръсквания в утата и гърлото по три пъти на ден. Процедурата не трябва да се съобразява с храненията. През следващите дни дозата се редуцира до 2-3 впръсквания три пъти дневно.

Подобренията в състоянието трябва да се проявят до седмия ден, а продължителността на лечението обичайно е до две седмици. Ако споменатите подобрения не настъпят, трябва да се направи консултация с лекуващия за възможна замяна на лекарствения продукт.

При приема на ГОГОЛОКС трябва да се спазват техническите указания за работа със спрей-ампула, вписани в листовката.

Възможни нежелани ефекти

Продуктът се приема добре и страничните ефекти са сравнително редки. Обикновено се касае за алергични реакции с обрив, сърбеж, задушаване, шок. В някои случаи е възможно да се получат кожни усложнения на алергична основа.
Има данни и за стомашни неразположения – гадене, повръщане, болки. Ако споменатите или други симптоми не са преходни и се задълбочават, на всяка цена потърсете лекуващия – междувременно преустановете лечението с този продукт.

Кога НЕ БИВА да се приема

ГОГОЛОКС не се прилага при деца под 12-годишна възраст.

Медикаментът е противопоказан при алергия към някой от компонентите.

ГОГОЛОКС не се препоръчва при бременност и кърмене.

Не е желателно приложението при тежки заболявания на черния дроб и бъбреците.

При някои специфични заболявания с прекомерно натрупване на бронхиални секрети е наложителна специална консултация за целесъобразността на приема.

Взаимодействие с други медикаменти

Комплексната терапия при възпаления на дихателните пътища не бива да допуска едновременно приложение на ГОГОЛОКС и продукти за потискане на кашлицата: това може да провокира задържането на голямо количество секрети в белия дроб и бронхите с всички произтичащи негативни последици.

ГОГОЛОКС ускорява и увеличава проникването на някои антибиотици в белодробната тъкан – отнася се до продукти от типа на доксициклин, еритромицин, цефуроксим.

Усреднена цена в аптеките – 8.50 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *