ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Доказано: хлябът помага на сърцето!

Хлябът често е критикуван като източник на въглехидрати и нишесте, съдействащи за трупането на наднормени килограми. Много хора се отказват от него, за да съхранят строен силует.

brotУчени от Барселона обаче обявиха, че такъв тип хранене вреди на сърцето: от умереното му потребление може да има само полза, описват от medikforum.ru.

Две-три филийки на ден няма да ви навредят на линията, а в същото време ще съдействат за здравето на сърдечно-съдовата система, уверяват испанските учени. Потреблението на хляб подобрява баланса на холестерина в организма, като подпомага постигането на най-добро съотношение между лошия и добрия холестерол в кръвта.

Обобщенията са направени след експеримент, в който участвали 275 възрастни доброволци от група с повишен риск за сърдечно-съдови заболявания. След обстойно проучване на начина на живот и хранене учените потвърдили хипотезата си, че хората, които не се отказват от хляба, в по-малка степен са изложени на посочения риск. Любителите на ръжения или ръжено-пшеничния хляб имали значително по-добър липиден профил и по-ниско ниво на инсулин в сравнение с други доброволци, които похапвали хляб много рядко.

Авторите на изследването са убедени, че хлябът сам по себе си не е причина за наднормените килограми и е полезен за здравето. За да не натрупате килограми е достатъчно да се придържате към умерена консумация и да предпочитате пълнозърнестите продукти. Новите асортименти с добавени семена от сусам или слънчоглед подобряват вкуса на хляба, но не го правят пълнозърнест. Просто трябва да търсите такъв хляб, който е замесен от пълнозърнесто брашно – в него зърното е смляно цяло, без да са отстранени триците.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *