Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо градинарството е най-добрата тренировка, прочетете тук!

Градинарството е връзка с природата, радост от отглеждане на свои собствени растения, цветя и храна и най-вече ви носи невероятни ползи за здравето.

gradinarstvoГрадинарство се сравнява с „умерени сърдечно-съдови упражнения“. При работа в градината от 30 до 45 минути на ден можете да изгорите 150 до 300 калории. Копаене, засаждане, плевене, прекопаване и други такива дейности не само ви свързват с природата, но ви създават спокойствие и разтоварване, за да се освободите от напрежението и тревогата на всекидневния живот. Ето защо градинарството е най-добрата тренировка:

1. То ви помага да се движите

Движението по този начин е чудесна стратегия за по-добро здраве, по-специално за тези, които са прикрепени към бюрата си повечето време от седмицата.

2. Градинарството ви прави креативни

Работата на чист въздух и необходимостта да се занимавате с подреждане на растения, отключва креативността ви.

3. То намалява стреса, като помага да се отпуснете

В това забързано ежедневие е трудно да се намери време да се отпуснете и да избягате от натиска на живота. Като стъпите в градината на тишината и спокойствието на природата ще намалите стреса, а физическото натоварване помага за намаляване на кръвното налягане. Стресът изчезва в момента, в който се докоснете до земята.

4. Градинарството е чудесен начин за функционални упражнения

Стречинг, бутане, дърпане и повдигане – тези дейности включват множество мускули по едно и също време и подобряват качеството на цялостното ви фитнес ниво.

5. То подобрява гъвкавостта, баланса и сетивното възприятие

Работата в градината помага за подобряване на баланса, гъвкавостта и се изострят сетивата ви. Движенията, гледките и миризмите са част от най-здравословните ползи, които получавате от градинарството.

6. Увеличават се добрите хормони

Физическата дейност увеличава ендорфините, които ни правят да се чувстваме добре. Тези ендорфини ни помогнат да гледаме по-положително на живота и доброто чувство остава с нас дълго след като сме приключили работата в градината.

7. Градинарството прави сърцето по-здраво

Тъй като градинарството е физическа активност, то естествено помага за укрепване на сърцето и увеличаване на издръжливостта му.

8. То подобрява сексуалната функция

Проучванията показват, че дори умереното физическо натоварване, което правите докато работите в градината, могат да подобрят сексуалната функция на организма ви.

9. Градинарството помага на общуването

Ако живеете в градска среда, вие можете да си направите градинка пред блока или в градския парк да положите доброволен труд за облагородяване, почистване, прекопаване и т.н. Това ще ви донесе не само физическа полза, но и емоциална и духовна.

Отделете няколко минути, за да изключите от стресовите фактори в живота и да се свържете с майката природа.

 

Направете си билкова градина в саксии

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *