Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Зеленчуците, които ни правят по-умни

Спанакът и другите листни зеленчуци не само усилват мускулатурата, но и съхраняват мозъчната активност. До този извод достигнаха след експериментите си учени от Чикаго.

яжте-повече-зелени-супер-храни-къща-за-гостиЗа да проверят теорията си, учените ангажирали като доброволни участници в специален експеримент 950 човека на средна възраст 81 години. Общият извод в края на експерименталната програма бил, че старците, които наблягат на спанака, лапада, копривата и киселеца съхраняват в значително по-висока степен бистър ум и всички когнитивни способности на мозъка си. Те демонстрирали и значително по-стабилна памет, отбелязват от medikforum.ru. По-точните наблюдения дори доказали, че хората, които два пъти дневно похапват блюда със зелени листни зеленчуци, имат мозъчна кондиция с 11 години по-млада от реалната им възраст.

Може би това е възможност да се предотврати появата на мъчителни симптоми от рода на тези при Алцаймер, предполагат изследователитет. “Магията” на зелената храна по всяка вероятност се дължи на добрите постъпления с нея в организма на витамините К и В9, фолиева киселина и натуралните съставки лутеин и бета каротин. На онези, които не обичат спанак, изследователите дават такъв съвет: ако наистина зелените листни зеленчуци не са ви по вкуса, наблегнете на други растителни храни, които зареждат със същите полезни компоненти – витамин К, лутеин и бета каротин. Има ги достатъчно в морковите, доматите и чушките!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *