ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

БАТРАФЕН / BATRAFEN

Съдържа циклопирокс, поли(бутил хидроген малеат, метоксиетилен) (1:1), етилацетат, 2-пропанол

Предназначение

lakБАТРАФЕН е лечебен лак за нокти, специално разработен за терапия при гъбични инфекции. Това е универсален продукт: повлиява всички патогени, които проникват в ноктите и се развиват в дълбочина. Медикаментът започва да въздейства до 48 часа след полагането по повърхността на засегнатия нокът.

Как се приема

Продуктът е за външно приложение. Успешната терапия с БАТРАФЕН продължава планово три месеца. През това време схемата на лечение трябва да се следва точно и с търпение.

Преди началото на лечението от болния нокът трябва да се отстрани с ножица и пила, без да се стига до нараняване, възможно най-голяма част от поразената рогова пластина. Медикаментът се полага на тънък пласт като обикновения лак за нокти и се изчаква да засъхне. Тази процедура се изпълнява през първия месец през ден, през втория – два пъти седмично, през третия – веднъж седмично. Веднъж седмично лекуваното място се почиства с памучен тампон със спирт, а от нокътя с пила се отстранява част от мъртвата тъкан (изпилява се еднопосочно и пилата се изхвърля всеки път). Възможно е при по-стари и упорити инфекции лечението да продължи повече от три месеца. БАТРАФЕН може да се използва не повече от 6 месеца – време, през което патогенът със сигурност ще бъде унищожен.

Добрата хигиена и носенето на подходящи чорапи и обувки са фактор, улесняващ лечението. Добре е да се използва антимикотична пудра за обувки.

Възможни нежелани ефекти

Страничните ефекти при лечение с БАТРАФЕН се проявяват рядко. Все пак е възможно още в началото на терапията да се появят симптоми на контактен дерматит, което е знак използването на продукта да се прекрати.

В някои случаи кожата около третирания нокът може да се зачерви или да започне да се лющи. Ако симптомът се повтаря или задълбочава, при консултация с дерматолог може да се коментира замяна с друг лекарствен продукт.

Кога НЕ БИВА да се приема

БАТРАФЕН не се прилага при симптоми на алергична реакция от рода на зачервяване, сърбеж или подуване.

Продуктът не се използва за лечение на деца.

Не се препоръчва по време на бременност и кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма регистрирани взаимодействия с негативни последици за пациента.

_

Усреднена цена в аптеките – 27.50 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *