Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пролетното слънце е опасно – ето защо!

Дълго чаканото пролетно слънце може да се окаже опасно, защото след зимата сме склонни да прекаляваме с престой под топлите му лъчи.

sunПрекаленото излагане на слънце и през този сезон може да провокира злокачествени промени в кожата, предупреждават от medikforum.ru. Доста хора не си дават сметка, че вредното въздействие се реализира не само през горещото лято – а и в тези първи топли дни. Доказано е, че продължителното пребиваване на слънце предизвиква промени в епитела, които могат да доведат до онкологично заболяване. Числото на хората, които търсят помощ заради подобни проблеми, постоянно се увеличава.

За немалко хора теми от рода на слънцезащитни кремове и лосиони са смешни; подобна грижа ги спохожда едва когато дойде време за летните отпуски. Едва ли са много онези, които полагат слънцезащитен крем на лицето и ръцете си, когато излизат на улицата в топъл пролетен ден. Няколко часа на слънце като днешното обаче са в състояние да отключат негативния процес.

Дайте си сметка за това, че заболяването на кожата не е безобидно и че едно отстраняване на бемка може да промени живота ви съдбоносно. Просто да го скъси. Ракът на кожата е нещо сериозно; то убива всяка година стотици хиляди, без да се съобразява с възрастта им.
Наистина, повече са разпространени по-малко агресивните форми на кожен рак като базалноклетъчния карцином. Той се развива в дълбочина и е видим по зачервяване или раничка, която дълго не зараства. При други онкологични форми кожата става люспеста. Най-страшен е злокачественият меланом, който е агресивен и смъртоносен заради бързите метастази.
Когато кожата се излага продължително време на слънце, настъпват увреждания на ДНК. Имунната система понякога се оказва претоварена и не може да се справи с проблема. Аномалиите в ДНК се запазват и след време това води до клетъчни трансформации и рак.
Разбира се, прекалено крайно е да се мисли, че причина за рака на кожата са само слънчевите изгаряния. И без да се случат подобни неща – продължителното излагане на слънце увеличава риска от онкологични заболявания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *