ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Движенията насън предупреждават за Паркинсон

Резките движения насън могат да се окажат предупредителни сигнали за бъдещо развитие на Паркинсонова болест.

3691_bigУчени от университета в Минесота твърдят, че рискът от развитие на Паркинсонова болест може да стане видим чрез някои движения по време на сън. Става дума за удари, блъскане и резки движения с крайниците, описват от meddaily.ru. Подобни движения стават възможни поради нарушения във фазата на бързия сън. Учените вече са доказали, че половината от хората, които извършват подобни движения, в рамките на следващите десет години развиват симптомите на паркинсонизъм или други неврологични заболявания.

Ако един човек с нарушения във фазата на бързия сън живее достатъчно дълго, рискът да развие нервнодегенеративно заболяване нараства до 90%. Хората, които страдат от подобни нарушения, често сънуват динамични и вълнуващи сънища – и в тях водят епични битки. По принцип движенията, които неволно правят през това време, са слаби и дори трудно забелязвани. В някои случаи обаче те са твърде енергични: нашите герои буквално подскачат в постелята си и могат да наранят околните или себе си.

Ако това се случва многократно, жертвите на описаните нарушения трябва да си осигурят безопасна обстановка за отдих и сън. Добре е да се приберат всички предмети, които може да се хвърлят или да се използват като оръжие. Учените поясняват, че при здравите хора по време на бързия сън мозъкът “изключва” мускулите. При тези с нарушения във фазата на бързия сън описаният механизъм работи зле и контролът върху мускулите е слаб.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *