Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

На въпроси за вашето здраве отговарят специалистите

Имам кожни обриви, означава ли това, че съм алергичен?

kojen obrivМного хора, които от години получават червени и сърбящи плаки, които се появяват и изчезват, са убедени, че това е алергия. Но невинаги е така. Имуноглобулин Е, антителата, които издават алергична реакция, не се откриват при тези хронични уртикарии. За сметка на това се наблюдават крехки кожни клетки, откъдето идва и тази свръхреакция на различни фактори. Стресът, студът, топлината, слънцето, физическото усилие, приемът на някои медикаменти (аспирин, кодеин) или на някои храни (колбаси, шоколад, алкохол…) и дори прекалено горещата баня могат да отключат криза. Понякога зад това може да стои инфекциозно заболяване или проблем с щитовидната жлеза. Колкото до лечението, то се състои в прием на антихистамини, които успокояват реакцията на хиперчувствителност. Още нещо – не бива да тормозите кожата си със свръххигиена или с твърде агресивни миещи продукти.

Задължително ли пълнеем с напредването на годините?

Към 50-годишна възраст губим мускулна маса, заформяме коремче, а кантарчето показва поне 2,5 кг отгоре. А често и доста повече. Според учените рецепторите на естрогени, разположени в хипоталамуса, са нещо като контролна кула, която регулира приема на храна, енергийното изгаряне и разпределянето на мазнините в организма. Когато в менопаузата тези рецептори се деактивират, апетитът нараства, изразходваме по-малко енергия и натрупваме мазнини около талията, които променят фигурата ни. Но този процес не е неизбежен. Това показва американско проучване, направено сред 500 американци: ако ограничим дневния прием на калории до 1500-2000 и най-вече, ако спортуваме, можем да запазим фигурата си. В резюме: по-малко мазнини и повече движение – това е формулата за стройната фигура.

 

Какви са най-честите причини за проблемите с кожата?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *