ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Пет инструмента за натурална детоксикация

Процедурите за детоксикация са на мода и на почит; появяват се все нови и нови “инструменти” за очистване на организма – особено през пролетта.

detoxНякои от тези програми са само по джоба на богати хора или звезди с висок рейтинг, предупреждават от medikforum.ru. Истината е, че чудесен ефект може да се постигне и по съвсем простички и познати начини, при това в домашни условия.
Ето ви пет натурални инструмента за детоксикация:

  • Сокове. Пийте зеленчукови сокове и хладка вода с лимон – това прочиства черния дроб и насърчава регенерацията на чернодробната тъкан. Хубаво е да се ядат салати, цели зеленчуци – не само изцедени, тъй като това не позволява в тялото да се задържат токсини и шлаки.
  • Без захар. Ако не превърнете поетата захар или храна с рафинирана захар в енергия, към подкожните ви мазнини се прибавят нови гънки. Нарушава се балансът на чревната микрофлора, защото захарите подхранват патогените. Ако не се сдържате и си падате по сладкото, опитайте да компенсирате редуцирането му с аромати – канела или ванилия.
  • Физическа активност. Умерените натоварвания от рода на лека гимнастика, йога или разходки активират дихателната и лимфната система. Твърди се, че детоксикиращ ефект има и ваната с английска сол (магнезиев сулфат).
  • Фибри. Ключов момент във всяка програма за детоксикация е ритмичната работа на чревния тракт. Много плодове с повече целулоза в структурата, вода и билков чай: това е гаранция за добра кондиция на тракта.
  • Пробиотици. Това е второто условие за безпроблемно функциониране на чревния тракт и освобождаване от шлаки и токсини. Пробиотиците поддържат в добра форма колониите полезни бактерии и гарантират здравословна перисталтика на тракта. Киселото мляко с жива закваска е добър балансиращ компонент в менюто.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *