Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пет ползи за здравето от „креватната гимнастика”

Със сигурност знаете, че „креватна гимнастика” означава секс.

health-seksСамо че, когато се ползва в заглавието думата „секс”,„цензурата” на Гугъл го отхвърля. Но това не пречи да ви предоставим още информация за ползите от него.

Сексът прогонва болестите

Според учени от университета „Уилкис” в щата Пенсилвания, САЩ, когато правим любов, в организма се освобождават антитела, сред които е и имуноглобулин A (IgA). Той ни предпазва от инфекции и болести. Ето защо, за да бъдем в добро здраве, според американските учени е желателно да правим секс два пъти седмично. Други научни изследвания потвърждават, че честите еякулации (най-малко пет пъти седмично) понижават риска мъжът в по-късна възраст да развие рак на простатата.

Сексът изгаря калории

Не е нужно да сме експерти, за да установим, че енергичният секс е равносилен на лека тренировка или на 30-минутна гимнастика. Трийсетминутното потене под чаршафите топи около 85 калории. При положение че правим секс три пъти седмично, в рамките на една година ще изгорим 3,5 килограма от теглото си.

Сексът облекчава болката

При оргазъм се освобождава хормонът окситоцин. Той покачва нивото на ендорфините, които действат като естествено обезболяващо и така тялото се отпуска. Много хора установяват, че болежките и болките им (главоболие, крампи…) напълно изчезват или поне се облекчават след сексуален акт.

Сексът побеждава депресията

Жените, които редовно изживяват оргазъм, са по-спокойни, по-рядко изпадат в депресия, физически и емоционално се чувстват по-удовлетворени. Сексът също така помага по-добре да спим, намалява нервното напрежение, като допринася да се отделя в мозъка серотонин, хормонът, който контролира настроението и който се съдържа в антидепресантите.

Сексът ни поддържа млади

Редовното правене на секс води до отделянето в организма на тъй наречените „хормони на щастието”, които съдържат тестостерон. С възрастта нивото на тестостерона спада. Така честите сексуални контакти осигуряват добро ниво на тестостерона в тялото. Този хормон играе важна роля: запазва костите и мускулите ни в добро здраве. Също така поддържа кожата млада.

 

10 невероятни факти за прегръдката, които ще ви впечатлят!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *