ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лазаня с тофу и патладжан

Патладжанът е с учудващо високо съдържание на антиоксиданти и е отличен заместител на месото. В тази рецепта патладжанът е печен, за да се омекоти горчивината му, а съчетанието с чесън, лук и домати придава невероятен вкус на това засищащо ястие.

lazaniaПродукти

2 супени лъжици зехтин

1 голяма глава лук, нарязана

2 скилидки чесън, намачкани

1 супена лъжица италианска подправка

2 консерви домати (по 400 г всяка)

1 консерва доматен сос (700 г)

1 малък патладжан, обелен и нарязан на кубчета от 2 сантиметра

¼ чаена лъжица сол

1 опаковка тофу (480 г)

2 големи яйца

1 чаша настъргано сирене пармезан

9 кори за лазаня

1 пакет (240 г) моцарела, настъргана

Инструкции

Загрейте фурната до 200 °С. Затоплете мазнината в голяма тенджера и запържете лука, докато омекне. Добавете чесъна и италианската подправка. След минута прибавете доматите и доматения сос и изчакайте да заври. Намалете котлона и оставете да ври около 40 минути на слаб огън.

Намажете хартия за печене с малко мазнина. Сложете нарязания патладжан, намажете го с мазнина и посолете. Печете го около 30 минути.

Използвайте пасатор, за да пюрирате тофуто, яйцата и сиренето.

Пригответе тава с размери 20 на 30 сантиметра и я намажете с мазнина. Покрийте дъното с 1 чаша от соса и сложете върху него 3 листа от лазанята. Върху тях разстелете половината от плънката с тофу, след което наредете половината от патладжана. Покрийте с 1,5 чаши сос и ½ чаша моцарела. Повторете същото с останалата част от лазанята, соса и моцарелата.

Покрийте тавата с фолио и печете 1 час. Махнете фолиото и печете още около 15 минути. Сервирайте лазанята леко охладена.

Хранителна стойност

229 калории, 15 г протеини, 23 г въглехидрати, 3 г вяахнини, 10 г мазнини, от които 4 г наситени, 51 г холестерол, 852 мг натрий

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *