ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Тези проблеми влошават състоянието на астматиците!

Имате ли постоянна хрема? Струва ли ви се, че зад очите си сякаш имате бетон? Тогава вероятно страдате от синузит (възпаление на синусите) и/или алергичен ринит. И двата проблема гарантирано влошават състоянието на страдащите от астма.

По време на инфекция в синусите секретът, който се излива в носа, гърлото и белите дробове, може да причини симптоми на астма, като възпалителният отговор, провокиран от определен алерген (и причиняващ алергични симптоми), се разпростира към белите дробове и влошава признаците на астмата. Но е възможно човек да е астматик и без да е алергичен. Ето защо, ако ви диагностицират, не е задължително да се разделите с котката си. Тя трябва да си отиде само ако се окаже, че имате алергия към нейния пърхот.

Инфекции

Заразяването с риновирус, който причинява обикновената настинка, както и други респираторни проблеми, може да доведе до хриптене и често провокира интензивен пристъп при страдащите от астма. Други инфекциозни агенти, свързани с влошаване на симптомите, включват респираторен синцитиален вирус (RSV), Chlamydia pneumoniae и Mycoplasma pneumoniae. Всъщност пациенти с астма, които са заразени с микоплазма, имат шест пъти повече мастоцити в тъканите на белите си дробове в сравнение със здрави alergichen rinitхора, което означава, че те наистина са по-застрашени от възпаление.

Някои учени предполагат, че много астматични пристъпи, приписвани на настинки, може всъщност да са провокирани по вина на тази бактериална инфекция. В определени случаи лечебният курс с антибиотици значително подобрява овладяването на астматичните симптоми.

Професията ви

В началото на XVIII в. италианският лекар Бернардино Рамацини изучавал пекарите, които работели с ръжено и пшенично брашно, мелничарите, които имали непрекъснат досег с мелничен прах, и фермерите, чувствителни към животински пърхот. Той открил връзка между професиите им и заболяванията им от астма. Всички страдали от това, което днес наричаме професионална или професионално обусловена астма.

Според проучване на Британската професионална здравна изследователска фондация всяка година около 3500 души развиват астма на работното място поради веществата, на чието действие са изложени, докато се трудят (професионално обусловена астма). Освен това 750 000 служители установяват, че наличието на алергени и дразнители на работното място влошава съществуващата им астма (професионална астма). Средно от 9 до 15% от случаите на астма при работещите се причиняват от фактори в работната среда, например дървесен прах, бои, брашно, животни, латекс, бои за коса и никел – вещества, които присъстват на много работни места.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *