ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Шоколадова торта с портокал и орехи – без глутен!

Тази вкусна торта освен че е богата на антиоксиданти, не съдържа глутен. Най-вкусна е един ден след приготвянето й. Съхранявайте я покрита и на стайна температура няколко дни или замразете остатъците.

shokoladova tortaПродукти

1,5 чаши орехи, разделени на половинки

1 чаша захар

170 г натурален шоколад (над 60% съдържание на какао)

6 яйца, с жълтък, отделен от белтъка

¼ чаша какао на прах

1/3 чаша портокалов сок

1 чаена лъжица настъргана портокалова кора

сладкарска захар (по желание)

парченца портокал (по желание)

Инструкции

Загрейте фурната до 180 °С. Намажете с мазнина формата за сладкиши. Сложете орехите и половин чаша захар в кухненски робот и ги смелете на ситно. Добавете шоколада и смелете и него. Отделете настрана.

В голяма купа разбийте белтъците на сняг с миксер на висока скорост. Продължете да разбивате, като добавяте постепенно останалата половин чаша захар, докато сместа се втвърди.

В друга купа разбийте жълтъците за около 4 минути. Добавете какаото, портокаловия сок и настърганата портокалова кора и разбивайте до пълно смесване на съставките. Добавете орехите и шоколада. Прибавете с разбъркване четвърт от белтъците, а после и останалите и изсипете сместа в тавата.

Печете около 40 минути или докато ножът, вкаран в средата на тортата, излезе чист. Прехвърлете на решетка и оставете да се охлади за около 2 часа, след което отделете тортата от стените на тавата. Поръсете я с декоративна захар за украса, орехи и портокалови парченца по желание.

Хранителна стойност

205 калории, 4 г протеини, 21 г въглехидрати, 2 г влакнини, 14 г мазнини, от които 4 г наситени, 79 мг холестерол, 25 мг натрий

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *