Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Дебелеем защото… окото е по-голямо от стомаха

Хората днес са станали ненаситни и съвсем не се задоволяват с малко

beer-meat Истината е че сами определяме колко да изядем. А другата истина е, че човешкото око е ненаситно – във всеки един смисъл. Колкото е голяма чинията, в която се храним, толкова и ще изядем. Това е доказано, и то неведнъж.

Ако порцията е по-голяма, ще изядем повече. В САЩ са направили експеримент със супници. Експериментът се провел в ресторант за бързо хранене. При него количеството изядена супа се оказва функция на големината на черпака, с който клиентите си я сипват. Ако е малък, изяждат двойно по-малко. Ако е голям, чиниите им преливат.

Така е и с чашите. В голяма чаша си наливаме повече и изпиваме повече. Това показва, че културата на храненето се е превърнала в култура на гледането. Визуалната информация обаче в случая е силно подвеждаща. Причината е, че мозъкът получава със закъснение от близо половин час сигнала от стомаха за ситост. Така е, защото човек е генетично програмиран да се застрахова срещу евентуален глад чрез преяждане. Този глад в наши дни обаче така и не настъпва.

Така че, когато става дума за ядене, не вярвайте на очите си. Те са ненаситни или както се казва в поговорката, „Окото е по-голямо от стомаха“.

По-достоверна в случая е информацията от другите сетива.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *