Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Полезно: рибено масло за бременните

Капсули с рибено масло укрепват имунитета на детето още в майчината утроба. Австралийски учени са категорични, че добавки с рибено масло трябва да се включват в профилактиката на бременните.

ribeno-masloУчени от университета в Западна Австралия доказаха, че рибеното масло е полезно за бебетата още в майчината утроба. Ако бременната приема капсули рибено масло, бъдещото дете ще бъде със здрав имунитет. Изследователите са категорични в заключението си – въпреки че молекулярният механизъм на това въздействие все още не е изяснен докрай, информират от medikforum.ru.

Общоизвестно е, че рибеното масло може да попълва дефицитите в един организъм от полиненаситени мастни киселини. Според австралийските учени това спасява във висока степен от сърдечно-съдови заболявания, алергии и разстройства на метаболизма при децата. В по-стари изследвания вече е доказано, че приемът на рибено масло по време на бременност намалява риска от спонтанен аборт и стимулира развитието на плода.
В същото време се признава, че приемът на хранителни добавки с рибено масло по време на бременност не оказва въздействие върху формирането и развитието на детския мозък. В Норвегия е проведено сравнително изследване за коефициента на интелигентност при седемгодишни деца. Част от техните майки са вземали рибено масло през бременността, а други не са правили това. Съществени разлики в IQ на тестваните деца не са установени.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *