ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Спортът подмладява – ето как! (доказателства)

Редовното физическо натоварване помага не само да имате добър общ тонус и мускулатура. Спортът действа подмладяващо – за това има най-малко 6 доказателства.

dedeДоказателствата за подмладяващото въздействие на спорта могат да се почувстват лесно, уверяват от medikforum.ru. Ето за какво става дума:

  • Енергията. Физическите натоварвания действат на мозъка като енергетичните напитки: мозъкът получава сигнали, които го карат да ръководи един жив, фокусиран и съсредоточен организъм. Редовният спорт дава жизнени сили и самочувствие, поддържа тялото в състояние на възбуда. При редовен спорт един човек може да се чувства като че ли е махнал от гърба си 10 или дори 20 години.
  • Сексуално желание. Спортът раздвижва кръвта, активира кръвообращението във всички телесни зони, включително тази под кръста. Притокът на кръв към половите органи действа стимулиращо на желанието за секс. За хората, които не са в първа младост е важно и това, че добрата физическа форма увеличава издръжливостта в интимния живот и след подобни епизоди човек не се чувства безкрайно изтощен.
  • Гладка кожа. Научен екип от университета в Онтарио е изследвал състоянието на кожата при хора на възраст от 20 до 84 години. Любопитни наблюдения: ако един човек над 40-те спортува редовно, той има по-гладка и еластична кожа от онези, които са на 30 или дори на 20, но ги мързи да спортуват.
  • Добра стойка. С годините стойката на всеки човек се влошава поради промени в костната плътност и отпускане на мускулатурата. Редовният спорт може да неутрализира част от тези неприятни промени. Освен това раздвижването придава увереност и кара човека да се чувства по-значим и можещ, което проличава и по осанката.
  • Настроение. След активни кардионатоварвания в тялото нахлуват ендорфини – химически компоненти, които действат на мозъка почти като опиати. Усещането за удоволствие е определено и силно.
  • Здрав сън. Пълноценният сън дава възможност за релакс и възстановяване, а това забавя стареенето на клетките. Спортът определено съдейства за подобряване качеството на съня. Хората, които спортуват редовно, много рядко имат проблеми със заспиването или пълноценния сън.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *