Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Когато не ни достигат 30 минути сън

Недостигът дори само на 30 минути сън може да провокира устойчивост към инсулин и затлъстяване. Доказано е, че и най-малкият дефицит може да съсипе здравето.

123Връзката между недоспиването и стойностите на кръвната захар, както и на наднорменото тегло, е изследвана от професор Шахрад Тахери от колежа Вайл Корнел в Доха. В неговите експерименти по темата са участвали 522 доброволци, разказват от medikforum.ru. Всички те били диагностицирани с диабет от втори тип. Професорът ги разделил на две групи, които имали един и същ, стандартен порцион на хранене. В едната група сънят принудително се съкращавал с 30 минути. Още след първата седмица в тази група започнали да отчитат трупане на килограми.

Арабският учен прави след експериментите си обобщението, че недоспиващите със 70% по-често допускат наднормено тегло. Изследването му доказва, че макар и с малко – недостигът на сън при системен дефицит сериозно застрашава здравето с необратими изменения. Ако например това продължава половин година, вероятността от болестни промени нараства със 17 процента, а след година – с 39.

Според друго изследване недоспиването е особено опасно за жените. Именно при тях най-ясно проличава рискът от развитието на диабет от втори тип, както и от сърдечно-съдови заболявания. Науката е единна в оценката си, че сънят е основа на доброто здраве и гаранция за адекватно възстановяване на силите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *