ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Народна медицина при гъбички по ноктите

Лекарственият пазар предлага цял куп медикаменти за лечение на гъбички по ноктите. Както всеки знае – това е доста упорит проблем.

гъбички по ноктитеНе пречи паралелно с медикамента да използвате и някое от народните средства, препоръчани от 100trav.com. Някои от тях дават положителни резултати и самостоятелно, но е необходимо постоянство и продължително следване на рецептите за да премахнете гъбички по ноктите.
Ето някои от тях:

  • Пригответе смес от счукан чесън и безсолно краве масло в съотношение 1:1. Мажете болния нокът всяка вечер и го увивайте в чиста марля. Това се повтаря до оздравяване и смяна на нокътя.
  • Разтворете супена лъжица морска сол в две чаши гореща вода – да може да се търпи, и потопете проблемната зона. Правете това сутрин и вечер, а преди лягане поставяйте върху пръста тампон, натопен в солената вода и изстискан. Правете ваните в продължение на 10 дни.
  • Смесете сок от слънчев домат и лук в съотношение 1:1, с тази течност намазвайте поразеното от гъбички място и го оставяйте да засъхне. След това измивайте с хладка вода.
  • Прясно кокоше яйце се залива с оцет – да го покрие изцяло. Съдът се оставя на тъмно и прохладно място, докато черупката омекне. Отстранява се яйчената ципа и се смесват жълтък, белтък и оцет. Добавя се една чаена лъжичка краве масло и всичко се разбива до хомогенна смес. Краката се накисват в топла вода, след като ноктите се размекнат се изтриват хубаво и проблемните места се намазват с яйчения мехлем. Обвиват се с целофан или стреч фолио и се оставят така за цялата нощ. Процедурата се повтаря до смяна на болните нокти.
  • Ябълковият оцет също е добро средство: необходимо е всяка вечер да се маже болният нокът, да се обува след засъхване памучен чорап за цялата нощ. Прави се редовно до излекуване.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *